14 august 2013

Home sweet home

Saa er vi hjemme igen og de to sidste hold af sommerens gaester er draget tilbage mod nord. Turen til Skotland var helt fantastisk og jeg har saadan ca. en million billeder med hjem, paa nethinden saavel som paa fotografiapparatet.


Efter en uge i Skotland skulle man mene man har set hvad der er at se af skotter, men lige praecis i dag var det klart at det slet ikke var tilfaeldet. Til trods for jeg har boet i Skotland og har kommet der rigtig meget i snart 30 aar tror jeg da aldrig nogensinde jeg har set saa mange kilte paa et sted som jeg gjorde i dag, da jeg smuttede over paa Trafalgar Square i min middagspause.


Skotland og England skulle spille fodboldkamp i aften og traditionen tro indtog skotterne deres 'pre-match drinks' i Trafalgar Square. Jeg vil gaette paa der var minimum 10,000 hovedsageligt kiltklaedte mennesker paa pladsen i loebet af dagen. Det var ikke allesammen der var lige aedru, og selvfoelgelig skummede springvandene af en blanding af oel, legende boern og opvaskemiddel... :)
De fleste kiltbaerere havde taget traeningssko eller vandresko paa foedderne og en fodbold tshirt paa toppen, men der var ogsaa enkelte der var troppet op i deres fulde nationaldragt og saagar dem der havde taget saekkepiben med; de var ikke blege for at give et lille nummer.Kampen endte med 3-2 til England, men det skiller ikke skotterne fra en lille fest; der bliver nogle tunge hoveder i morgen!

11 kommentarer:

mjø ;o) sagde ...

og så er det, man liiige igen, igen tænker: Hvad har de mon på indenunder kilten???
Jeg elsker mænd i kilt! Det har sgu et eller andet ... ;)

Eva sagde ...

Det ér altså specielt med mænd i kilt......

dqpage sagde ...

Der er intet som traditioner ;o)
- heller ikke for fodboldfans.

Lene sagde ...

Jeg er enig med Marianne og Eva, der er noget særligt med mænd i kilt :-)

AagePK sagde ...

Sjovt, som det kan få pigerne på banen, hva'ba'? ;-)
Enhver véd jo, at skotterne under kilten bærer Skotlands fremtid, ikk', mjø? :-)
Men hvorfor tænker jeg Banksy ind i det her:" Men rundt omkring står alle de små rotter, og de skotter, og de skotter!" :-)

Annette sagde ...

Jeg tilslutter mig fuldt ud de kvindelige kommentatorer når det angår mænd i kilt. De er specielle og meget mandige ☺,

Ellen sagde ...

Skotland er et skønt område - jeg har ferieret to gange deroppe, og jeg skal derop igen. Jeg har lovet mig selv at forsøge at opleve en sommer i Skotland, hvor man kommer over 12° i juli ;-)
Men smukt er der!
Vi så en fuldt udrustet (!) skotte stå halvt oppe på et temmelig stejlt bjerg og spille på sækkepibe, så det måtte have kunnet have høres helt til Danmark. Meget specielt og meget stemningsfuldt.

AagePK sagde ...

Hva'så, Ellen: fuldt udrustet? Var det med Sgian dubh?

Tina - omme i London sagde ...

Marianne - jeg synes bare kiltklaedte maend er saa flotte, om saa de har fodboldbluse paa! :)

Eva - helt sikkert.

Mona - :)

Lene - jep, men de skal vaere skotter, for andre kan bare ikke baere det, for de foeler som om de har nederdel paa og det ses!

Aage - LOL

Annette - :) der skal en rigtig mand til at gaa i kilt.

Ellen - jeg ELSKER lyden af saekkepibe og en 'lone piper' er simpelthen noget af det smukkeste der findes - saa fremt vedkommende altsaa har tanker til musikalsk sans!

Aage - ja sgi da, ellers er de vel ikke fuldt udrustet... :)

Mette sagde ...

Jeg ææææææææææææææælsker London, begge vores børn er født på the Whittington Hospital i Archway, North London. Vi boede i Woodgreen/Crouch End sådan midt i mellem.

http://hvisvindenvender.blogspot.dk/2013/08/der-var-engang-i-london.html

Tina - omme i London sagde ...

Hov M.S. af uanede aarsager var du endt i spam-mappen - det er der nu rettet op paa og velkommen hid. :)