14 april 2011

Turen gik til Kina - 5. vers

Turen til muren - foerste del... :)

Ifoelge guidebogen er Badaling den del af den kinesiske mur der ligger naermest Peking og derfor gaar de fleste guidede ture der til. Jeg havde faaet anbefalet af en kollega at tage til Simatai, men det stykke af muren er lukket for tiden, saa vi blev enige om at turen maatte gaa til Mutianyu og hyrede en guide til at koere os til og fra. 


De officielle guidede ture skal en del svinkeaerinder undervejs, saa man liiige kan faa koebt nogle souvenirs med hjem. Vi kender efterhaanden rutinen, saa vi er rigtig gode til at kigge, smile, beundre og saa sige nej tak!


Foerste led paa turen til muren gik til en saakaldt "Cloisonne" fabrik, hvor der produceres alt fra vaser til julepynt i emalje, tror jeg det kaldes paa dansk (enamel). Vi fik naturligvis hele touren fra manden der laver selve vasen, eller hvad nu det er for en bimpel, der skal dekoreres.

Videre ind til kvinderne der klistrer moenstrer paa vaserne og maler dem. Efter sigende er de kunstnerne bag de forskellige designs, men ehmmm... nu kunne vi ikke lige snakke det samme sprog, saa jeg sprang over at spoerge dem om hvor stort kunstnerisk input de har. :)
Efter foerste maling skal tingene braendes, hvilket foregaar ret primitivt og maa tage en hulens tid. Naar det er braendt foerste gang skal der mere maling paa og saadan kan de blive ved til vasen kan goeres helt blank paa overfladen. Det er virkelig et stykke taalmodighedsarbejde og saa fantastisk flot!

Forretningen er nok den suveraent flotteste butik vi saa paa hele turen. Hold da helt fast, der var mange ting der jeg gerne ville eje, men helt aerligt - vi har ragelse nok ogsaa vaser og just billige er de jo heller ikke. De fleste af dem vi kiggede paa, som vi virkelig gerne ville eje var souvenirs i 2,000 krs klassen og det er jo trods alt ogsaa en slags penge. Vi kunne selvfoelgelig have koebt en mindre version med hjem, men ehmmm... som sagt, saa har vi ragelse nok!

Naeste stop paa turen var den famoese mur, men den tager vi lige i et andet afsnit, for i morgen er der atter en dag.

3 kommentarer:

Lone sagde ...

er mellemnavnet Valdemar

Donald sagde ...

Ja det er lettere at rejse i Kina end før, men der er stadig guide og alt det der. Men når du så fik taget smukke billeder af de mange smukke emaljeting, så er det godt nok :)

Jeg oplever en lille smule overbelastning på blogger.com men det er ikke totalt nedbrud, så mon ikke de blot er ved at lave en driftsomlægning?

Tina - omme i London sagde ...

Lone - ehmmm... nu siger du jo godt nok Valdemar??? :)

Donald - nemlig!