16 januar 2011

Kunsten at bage uden aeg

Naar man fylder 1 aar skal man have en foedselsdagskage. Naar man ikke kan taale hverken aeg, hvede eller gluten, saa maa ens far ty til en vegansk opskrift for at faa en kage ud af det.

The Vegan Society har en raekke forskellige opskrifter paa deres webside og Bebsens foraeldre er efterhaanden til at vaere eksperter i indholdsfortegnelser paa samtlige produkter i supermarkedet. Kagemel uden gluten og hvede kan vi heldigvis koebe i vores supermarkeder, som typisk har en afdeling for disse produkter.

Der blev produceret et par lagkagebundeagtige kagebunde, som faktisk saa helt fornuftige ud. Isaer denne synes jeg om, med det lille smilende ansigt. :) Kagen er temmelig tung, men den kan leges med over tiden og hvis der kom lidt mere bagepulver og lidt mindre olie i, skal den nok blive knap saa tung.

Fatter roerte lige en hurtig smoercreme op, som kom mellem lagene og saa kiggede de paa mig og spurgte hvad der egentlig skulle paa kagen, ud over et lys, som de staerkt gik ud fra jeg havde paa lager. Det havde de ret i og lidt glasur kunne jeg ogsaa finde frem, saagar noget af det man kan skrive med.

Kagen var en stor succes og nu har hele familien mod paa at gaa igang med at bage med mystisk mel og mystisk mel er det - meget mystisk!

2 kommentarer:

Lene sagde ...

Tillykke med lillepigens 1 års fødselsdag. Tiden stryger af sted, og pludselig skal der lagkage og lys på bordet
:-)

Ella sagde ...

Hjertelig tillykke med den lille store pige - hold op de bliver hurtigt store :-)

Det er så besværligt at være multiallergisk - AC havde mange år hvor mælk var bandlyst, det var slemt, men man finder ud af det og nogle får det bedre med alderen, AC gjorde.

Fin kage til en fin pige :-)