16 juli 2011

Og det var vejret...

Naar det kommer til vejret haelder jeg som regel til den vejrudsigt der giver det bedste vejr og den almanak der spaar det samme. I dag er det den engelske almanak vi skal have gang i. Den 15. Juli er "St Swithin's day" og i dag kan vi spaa om hvordan vejret skal blive i de naeste 40 dage!


Solen skinnede alt det den kunne fra morgenen af, mens jeg gik og mumlede dette lille vers for mig selv og krydsede fingre for at spaadommen skulle blive til virkelighed:

St Swithin's day if thou dost rain,
for forty days it will remain.
St Swithin's day if thou be fair,
for forty days 'twill rain nae mair'

Altsaa, hvis det regner i dag, saa skal det regne i 40 dage. Hvis solen skinner, skal den skinne i 40 dage. Det var da ikke det vaerste der kunne ske. 


Og lige praecis hvor skinnede solen i morges? Jep, lige ned paa St Swithin's Lane. Det maa da tegne godt for resten af sommeren, ikke sandt? Jeg gad vide hvordan vejret saa ud i DK for en maaned siden, for den dag har en lignende overtro forbundet med den - bare vejret kun skal holde i 30 dage. Monstro ikke det regnede den dag?


Vejret holdt hele dagen, men jeg har nu hoert et lille rygte om i morgen (dryp, dryp, dryp!). Det lader vi som om vi ikke ser og saa haaber vi paa varm sommer til slutningen af August!

3 kommentarer:

Irene sagde ...

Her i Århus skinner solen også, så jeg krydser fingre for, at dine forudsigelser om sol de næste 40 dage holder stik:-)
Som altid viser du dejlige billeder fra London. Jeg har desværre aldrig været i London, men håber da på snart at komme det. Der er så meget jeg kunne tænke mig at se:-)

Ellen sagde ...

Det er lidt ligesom Hundedagene i Danmark - de starter d. 22. juli, og som vejret er den dag, vil det forblive i 30 dage. Jeg har nu aldrig lagt mærke til, om det holder... det kan jeg næppe tro ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Irene - mjoehhh... solen skinnede mellem bygerne. :) Kommer du til London, saa giv endelig lyd!

Ellen - det er i hvert fald nu bevist at den ikke skinner HELE tiden. Hold fast for nogle regnskyl vi fik i dag!