10 marts 2009

Tidligt hjem

 

Jeg kom fra kontoret rimelig tidligt til aften og vejret var saa fint at jeg ikke kunne modstaa fristelsen til at gaa paa en lille udflugt paa vejen til stationen. Jeg havde en del tanker jeg lige skulle have styr paa inden jeg kom hjem, saa de ikke skulle belemres med dem derhjemme, over aftensmaden.

IMG_0632

Jeg startede med at gaa ind gennem Ball Court, som er en lille bitte gaard med en gennemgang til et lille netvaerk af bitte smaa gader og straeder, som man aldrig ville laegge maerke til, hvis man ikke havde lidt eventyr i blodet og det har jeg – masser! I Ball Court ligger Simpson’s Tavern, en skoen lille gammel pub (fra det 18. aarhundrede)og dining room. Jeg far daarlig samvittighed hver gang jeg gaar igennem der, da jeg skylder min mentor en lunch. Det skal der goeres noget ved! Simpson’s er hans stampub, saa der moedes vi altid.

IMG_0633

Lusker man ind gennem den lille gang til venstre i billedet ender man her – i Castle Court, hvor John Haynes juvellerbutik holder hjemme. De smaa traeer med de roede sloejfer viser vejen til butikken hele vejen ude fra Cornhill. Smukt og en genial maade at reklamere paa.

IMG_0634 

Fra Castle Court kan man enten gaa ud til Birchin Lane eller gaa videre ned ad Michael’s Alley. Jeg gik ud til Birchin Lane, da jeg lige havde en lille gaard mere, som jeg ville have med paa min tur.

IMG_0635

Den naeste gaard hedder Bengal Court. Gaar man ind igennem fra Birchin Lane kommer man til “the George and Vulture” pub paa venstre haand. Indgangen er omme paa den anden side, men man kan kigge ind ad vinduerne fra gaarden. Pubben er bygget i 1746, saa den er ikke helt ny heller!

IMG_0637

Jeg stod lidt og spekulerede over om der var andre gaarde jeg skulle have med paa turen, men blev enig med mig selv om at naa et bestemt tog, saa jeg satte farten lidt op og tog en lidt mere konventionel rute ned til broen.

IMG_0641

Lige foer London Bridge kommer man til “Monument”, som er et minde over London’s storbrand i 1666. Monumentet er lige blevet restaureret, saa mon ikke jeg kan finde en dag med godt vejr, hvor jeg kan gaa op ad alle trappetrinnene og kigge ud over London. Den dag skal jeg altsaa have mit ordentlige fotografiapparat med!

IMG_0642

Det var lavvande i floden, da jeg naaede saa langt. Jeg elsker naar man kan se stranden og gaar man lidt laengere hen ad sydsiden er der en god bred (og stenet) strand, som man gaa tur paa. Det gjorde jeg ikke i aften, men naar jeg har chancen goer jeg det altid. Jeg har et stort behov for at se vand hver dag og alt hvad der paa nogen maade kan minde om fjorden tager jeg for gode varer.

IMG_0647

Himlen saa truende ud, naar jeg kiggede ned over Cannon Street og St Paul’s katedral. Jeg begyndte at undre mig over hvorfor i alverden jeg ikke havde taget min paraply med hjem!

IMG_0650

Jeg naaede til stationen i god tid for det naeste tog. Tid nok til at snuppe et hurtigt billede af en reklame, der efterhanden har forvredet halsen paa kvinderne der gaar forbi, i laengere tid. Jeg aner ikke hvad reklamen er for eller hvem manden er, men ehmmm… det er da ikke den grimmeste reklame jeg nogensinde har set.

Da jeg naaede paa toget havde jeg allerede glemt hvad det var jeg spekulerede i, saa turen virkede efter hensigten!

 

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Skønne billeder fra London - som jeg ellers bildte mig ind, jeg kender temmelig godt, men her var godt nok inspiration til nye ture næste gang jeg kommer til staden...
Det kan selvfølgelig aldrig blive det samme som at bo derovre; det ved jeg jo godt, men jeg håber at komme til at tilbringe meget mere tid i den vidunderlige by.

Anonym sagde ...

Du er altså bare for skøn - tak for en pragtfuld tur (igen, igen, igen x 1 mill.) gennem Londons små stæder.
Og HAN er da bare for lækker - må ha ham til at hænge over dobbeltsengen :D

Anonym sagde ...

stræder og ikke stæder - altså, altså

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - der er altid en ny gade at opdage i London. Der er i hvert fald nok til MANGE ture, saa kom du bare an. :)

Inger - selv tak og ehmmm... ja, han er da ikke saa ringe. ;)

Lizelotte sagde ...

Mmmmmm jeg glæder mig til at gense London til sommer - skal da vist have fundet ind til alle de der små gader og stræder, når vi kommer... det er jo utroligt stemningsfuldt og hyggeligt, man føler sig hensat til gamle dage, når man ser det!

Tina - omme i London sagde ...

Er I her foer jeg selv drager paa ferie, saa skal jeg vise dig gader og straeder til den store guldmedalje. Ellers maa jeg lave et program til dig. :)

Lizelotte sagde ...

Hvornår futter du på ferie? Vi skal sejle i The Broads fra 20-27. juli, derefter kommer vi til London ...