13 marts 2009

Nu med en roed naese!

I dag er "Red nose day", en aarligt tilbagevendende velgoerenhedsdag, som altid byder paa sjov og ballade - og desuden samler millioner af £ til mange forskellige formaal.

Align Centre

Ved stationen i morges stod der to personale fra Sainsbury's supermarket og samlede penge ind og solgte roede naeser. Aarets slogan er "Pick your nose?" (som betyder "vaelg din naese", men det betyder ogsaa "pil din naese"...) og i aar er der flere forskellige naeser at vaelge imellem. Jeg snuppede en lille brilleabe, som nu sidder i toppen af Eiffeltaarnet og kigger paa mig. Det er egentlig meningen man skal gaa med den paa naesen, men min naese er altsaa for lille til at kunne faa noget til at haenge ved den!

Paa Red Nose websiden kan man betale penge ind og saa kan man se hvad det beloeb evt. kan betale for. Mange boern giver deres lommepenge til formaalet og det er dejligt at man paa websiden kan se at selv med 70p kan man goere en forskel. Man giver selvfoelgelig til en pulje, men jeg kan godt lide man kan faa en ordentlig fornemmelse af hvor langt selv £1 straekker. Jeg tastede £1 ind og fik denne besked: could pay for a hot meal for a young homeless person when they go to a drop-in centre to get vital support and assistance. Mange boern giver deres lommepenge til formaalet og det er dejligt at man paa websiden kan se at selv med 70p kan man goere en forskel.

I aften vil jeg gemme fjernbetjeningen til fjernsynet og saa saette mig med strikketoejet og foelge de mange sjove indslag fra alskens komikere, filmstjerner, sangere og rigtig mange almindelige mennesker, der bare gerne vil hjaelpe. Comic Relief, som er bag Red nose day startede i 1985, da Ethiopiens sultne boern og voksne foerst besoegte os paa nyhederne og Richard Curtis besluttede sig for at goere noget ved sagen. Richard Curtis er en meget stor helt i mine oejne!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ha, ha - det er da en utrolig god ide!!

Marianne sagde ...

Det lyder som en rigtig god måde at støtte på!

Rigtig god weekend :0)

Tina - omme i London sagde ...

Anne - ja, og de fik samlet over £57.000.000 ind!

Marianne - tak og i lige maade.