20 marts 2009

Dagens lunch time vandring

Vejret var saa fint i dag, og min kollega og jeg havde aftalt at gaa til lunch. Vi havde ingen bestemte planer for hvor vi skulle hen, men besluttede os for at gaa mod Brick Lane, for at se hvad vi kunne finde der.

IMG_0793

 

Vi gik ned til Petticoat Lane, hvor fredagsmarkedet var i fuld gang. Man kan faa naesten alt til naesten ingen penge paa det marked, men vi skulle ikke handle i dag, saa vi kiggede bare lidt og gik videre.

 

IMG_0796

Da vi naaede til enden af Petticoat Lane vendte vi os om og kiggede mod the City. Det er helt vildt maerkeligt at to saa forskellige omraader ligger side om side. Jeg foeler mig hensat til en helt anden verden, naar jeg staar i Petticoat Lane.

 

IMG_0798  

Omraadet omkring Petticoat Lane og Brick Lane bestaar hovedsageligt af smaa forretninger, restauranter og socialt boligbyggeri. The City kryber taettere og taettere paa hele tiden og omraadet ender med at blive helt mondaent. Mit foerste kontorjob var i Brick Lane, for godt 18 aar siden og omraadet har godt nok aendret sig meget paa den tid. Flotte lejligheder og store hoteller bliver banket op, mens kontorbygningerne yngler som rotter. Foer var der mest rotter!

 

IMG_0799

 

Vi gik op ad Brick Lane, mod the Truman Brewery, hvor jeg havde planer om at vi skulle et smut ind i Elys Yard, en af de utallige gaarde i omraadet. I Elys Yard kan man altid finde noget spaendende og sundt at spise. Min kollega havde ikke vaeret der foer, men faldt prompte for omraadet.

 

IMG_0802

Vi gik laengere ind i gaarden og fik oeje paa et lidt maerkeligt syn, nemlig en bil, der var blevet ramt af en meget stor granat med vinger… Det lignede lige noget for os og da vi opdagede at den gammeldags Routemaster bus var et spisested vidste vi fluks hvor vi skulle indtage vores frokost. 

 

IMG_0803

 

Vi bestilte en “mezze” tallerken med busbroed til. Restauranten hedder “Rootmaster” og deres mad er uberorganisk og smager simpelthen himmelsk. Det er ikke sidste gang vi gaar der om og sidder i solen og spiser lunch paa en fredag. Der sneg sig ogsaa et lille glas vin indenbords, for det synes vi vi havde fortjent. Vi har godt nok haft en haard uge, men naar man har gode kolleger kan man lidt mere end man foerst tror.

 

IMG_0805

 

Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen paa nogle restauranter og cafeer. Det bliver man altid gjort opmaerksom paa paa regningen – nogle steder paa en lidt sjovere maade end andre.

 

IMG_0806

 

Vi blev siddende lidt laengere en oprindeligt planlagt, for vi kunne da naesten ikke loesrive os, men det lykkedes til sidst og vi satte naesen tilbage mod kontoret.

 

IMG_0807

 

Jeg skulle dog lige foerst have et billede af bygningen jeg havde siddet og studeret i loebet af lunchen, for jeg havde faaet oeje paa at vinduerne ikke var helt saa grimme og beskidte som de saa ud i foerste glimt. Det er som om der sidder et kaempe stort billede inde bag muren og dele af den er synlige gennem vinduerne. Fedt koncept!

 

IMG_0808

 

Omraadet er hjemme til mange unge toejdesignere, malere og andre kunstnere og selv tegningerne paa gaden er noget anderledes end hvad vi er vandt til i resten af byen. Pladsen oeverst i billedet ligner en parkeringsplads til duer!

 

IMG_0809

Vi skyndte os saa meget tilbage til kontoret at mit billede af en ellers fed malet husgavl blev baade moerkt og skaevt, men saa har jeg jo en undskyldning for at gaa der om en tur igen en anden dag.

 

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Skæg og anderledes ide med den bus.
Du har lige føjet endnu en ting på "To see"-listen til næste besøg i fantastiske London.

Mette Lykke sagde ...

Kære Tina.. tak for turen, der var spændene at være med :-)

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - fedt, jeg er glad for jeg kan hjaelpe med inspiration.

Mette - velkommen hid, jeg tror det er foerste gang jeg har set dig i kommentarerne. Selv tak for turen, jeg tager dig gerne med igen en anden gang. :)

anjoe sagde ...

Du får næsten altid meget ud af dine lunch times ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Anjoe - jeg lover dig, jeg proever virkelig paa at faa saa meget ud af dem som muligt. Det er mit frikvarter. :)