12 marts 2009

Dagens lunch time vandring

 

Jeg havde en lunch aftale i dag, nede ved St Paul’s Cathedral. Heldigvis viste vejret sig fra sin fineste side, for jeg kom en hel HALV TIME for sent. Gud, hvor var jeg bare pinligt beroert, men der var simpelthen ikke noget jeg kunne goere ved det. Heldigvis var jeg lynhurtigt tilgivet, men det er altsaa bare ikke min stil at lade folk staa og vente i laengere tid.

IMG_0659

Vi fik en hurtig pizza og fik diskuteret hvad vi skulle have diskuteret og snart var det tid at drage tilbage til kontoret. Heldigvis havde jeg tid nok til at gaa den paene vej tilbage til kontoret igen. Jeg stoppede kort ved St Paul’s Cathedral og snuppede et par billeder. Efterhaanden er turisterne begyndt at stimle til byen, men jeg kunne stadigvaek komme til og faa passet min knipseritis.

IMG_0661

Jeg bliver aldrig traet af at tage billeder af St Paul’s Cathedral. Det er en fantastisk bygning, med saa mange smaa fine detaler at man kan finde noget nyt at kigge paa hver gang man kommer der.

IMG_0664

Ved siden af Katedralen staar Temple Bar, som engang var den vestligste indgangsportal til the City of London. Den er blevet genindfoert i the City inden for de sidste fem aar og staar nu som indgangen til Paternoster Square.

IMG_0666

Den nye London Stock Exchange flyttede til Paternoster Square for omkring fem aar siden ogsaa. De har faaet flotte nye lokaler, og har hjemme i bygningen bag soejlen paa billedet her.

IMG_0667

St Paul’s Cathedral har vaeret pakket ind i plastik paa en eller anden maade i en evighed. Det irriterer mig graenseloest, naar jeg nu gerne vil tage billeder af kuplen, men ehmmm… det er de nok ligeglade med. Denne vinkel er taget fra Paternoster Square.

IMG_0671

Saa snart solen skinner er det saa godt som umuligt at finde et sted at sidde i Paternoster Square. Der ligger nogle udemaerkede restauranter rundt om pladsen, men der er ogsaa rigtig mange der medbringer en sandwich og saetter sig i solen og nyder udsigten.

IMG_0674

Jeg havde ikke tid til at saette mig. Jeg kunne ellers godt have brugt en kop kaffe, men jeg havde faktisk en del arbejde der laa og ventede paa mig, saa jeg luskede omkring St Paul’s tube station, hvor jeg snuppede et sidste billede af kuplen, foer jeg loesrev mig.

IMG_0678

Paa den anden side af gaden, i Cheapside, ligger der en lille forsigtig kirke, der bare blegner helt ved siden af den store katedral. Jeg ved ikke engang hvad den hedder, men det finder jeg vel ud af en dag.

IMG_0682

Naar man gaar ned ad Cheapside, mod oest, ender man ved Bank, hvor Mansion House, Bank of England og the Royal Exchange ligger. Bank er et rigtigt knudepunkt, hvor mange veje moedes, men faktisk et rigtig godt sted at moedes, naar man skal moedes med nogen, da det er rimeligt nemt at give folk et helt bestemt sted at moedes – og saa er det let at finde baade paa gaafod, bus og tube.

IMG_0685

Jeg gik bag om the Bank of England, for at skraa tilbage op mod Liverpool Street, da jeg kom i tanker om at jeg rent faktisk stod for foden af den gamle London Stock Exchange. Bygningen er nu blevet sat i stand og er blevet rigtig flot. Det var en 70er bygning, som bestemt ikke var med til at goere London skoennere. Nu staar den ny og blank og giver et nyt liv til gadebilledet. Gad vide hvor mange aar der gaar inden glasbygninger gaar af mode og bliver foraeldede?

Jeg naaede tilbage til kontoret i rimelig tid og naaede faktisk naesten alt det jeg skulle have lavet i dag. Skoen fornemmelse, det er ikke saa tit det sker!

 

7 kommentarer:

Rimkogeren sagde ...

Med det bybillede du viser, ville jeg ikke have noget imod at vente på en time :-D

Suzy sagde ...

Det er jo faktisk som at være der selv... Jeg kan godt misunde dig at du bor lige præcis der - London er en fantastisk by... Omend jeg helt og aldeles har tabt mit hjerte til Windsor og særligt byens konditori, som har en fantastisk chokoladekage *mums*

Tina - omme i London sagde ...

Kom du bare an kaere Rimkoger - og tag fruen med, saa skal jeg finde nogle luskede steder at staa og vente. :)

Suzy - London er suveraent jordens fedeste by. Windsor er ogsaa god (kender ikke konditoriet, men det kan jeg da komme til...), men den blegner ved siden af London. :)

Bettys blog sagde ...

Aj, for en dejlig tur! Tak for den!

Madame sagde ...

London er min yndlingsby, og jeg savner den bare forfærdeligt, når jeg ser dine billeder, Tina ...

anjoe sagde ...

Nok en dejlig stribe fotos fra dig, Tina, men hvor politisk ukorrekt i disse tider med cigaretreklame i fodgængerfeltet ;-D

Tina - omme i London sagde ...

Betty - selv tak.

Madame - bare kom an, saa kan vi gaa paa lunch time vandring sammen. :)

anjoe - den skulle jeg lige taenke lidt over, men saa fes den ind. Den ene ser endda lidt ud som en reklame for "Look light" (right). :)