26 september 2008

Laes den, hvis du faar chancen

Jeg er kommet ind i en god laeseperiode igen. Det kommer og gaar lidt. Nogle aar laeser jeg helt vildt meget og andre aar bliver det ikke til saa meget. Lige nu er jeg inde i en lidt barsk laeseperiode, i det at emnerne er ret raa! "The Officer's Daughter" handler om en Polsk pige og hendes liv gennem anden verdenskrig, hvor hun, fordi hendes far var en officer i haeren, blev arresteret og sendt i arbejdslejr.

Min nabos mor har vaeret igennem naesten akkurat den samme historie (hendes far var ikke officer, men det stoppede ikke nogen for at sende hende og hendes familie vaek!) af arbejdslejre i Sibirien og andre steder og det var ret spaendende, om end meget skraemmende, at laese bogen, efter at have hoert historien fra en der virkelig selv har vaeret igennem det samme; fysisk haardt arbejde i frysende kulde og paa 500 kcal om dagen, under de mest haesligt ydmygende omstaendigheder taenkeligt.
Bogen er ikke unoedvendigt ulaekker eller voldelig, den fortaeller bare historien, stille og roligt. Faar du chancen, saa laes den. Den er fuldstaendig uforudsigelig, for hele tiden synes man at hovedpersonen har vaeret igennem saa meget at man maa vaere paa sidste side og saa opdager man at der stadig er 200 sider tilbage!

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Tak for et supert forslag - er noteret

Tina - omme i London sagde ...

Det er bare helt 10-4. Jeg ved forresten ikke om den er oversat til dansk!