26 januar 2008

Orientalsk loerdag

I formiddags havde vi en aftale ved 11-tiden, saa vi drog afsted med destination Croydon. Jeg var naer blevet haandkvaerket da jeg lynhurtigt sprang hen og tog et billede af nogle af vores tulipaner inden jeg satte mig i bilen, for vi var lidt sent paa den. Attentatet mislykkedes og jeg overlevede heldigvis endnu engang. Sommetider er min elskede lidt traet af min billedtagningsmani!

Turen gik til Wing Yip centeret, hvor vi skulle besoege Ren Sheng Tang, hvor den kinesiske laege og ditto massoese huserer.

Da jeg traadte ind ad doeren hos laegen smilede han stort og sagde "look good - better". Efter som noget af det foerste han nogensinde sagde til mig var "body NO GOOD" maa man da sige det var lidt af en forbedring! Ikke bare ser jeg tilsyneladende bedre ud, jeg foeler mig hundrede gange bedre end jeg gjorde for en uge siden.

Instrumenterne laegen bruger er vildt maerkelige og alle de olier og skoenne ting de ogsaa bruger har naesten udelukkende kinesisk skrift paa, saa dem bliver jeg ikke meget klogere af at laese!

Det er nu heller ikke fordi jeg fordriver tiden der med at laese, for det er lidt svaert naar man ligger paa maven, men hovedet nede i et lille hul, saa man kan faa vejret. Faktisk maa jeg indroemme jeg hovedsageligt sover, eller slapper saa meget af at jeg lige saa godt kunne sove.

Foerst faar jeg en times massage af en ualmindelig soed og staerk lille kone. Hun er rigtig soed og venlig, men hun tager godt nok ved! Hun naermest gennembanker en og den foerste gang jeg var der blev jeg noget forskraekket da hun pludselig hoppede op paa briksen og begyndte at kravle paa mine laar og baller. Det er bare en massage der vil noget.

Laegen kommer saa og stikker en 25-30 naale i mig, saa jeg ligner en hel pindgris, og lader mig ligge med dem i en halv times tid. Han er ikke typen der filrer meget rundt med dem, tvaert imod saa stikker han dem ind og man kan med det samme maerke han har ramt rigtigt og at yderliger fiflen ikke er noedvendigt. Naar man har lagt der i en halv time har han et eller andet han stikker ild i. Det ligner et bundt pengesedler, men det er det naeppe. Det ulmende bundt vifter han over ens naale og saa lader han asken falde paa huden. Hvorfor ved jeg ikke, men det foeles vildt laekkert. Naaele kommer ud og saa faar man en massage med en slags magnet, som jeg heller ikke er sikker paa hvad gaar ud paa, for hans engelsk er kun lidt bedre end mit mandarinske! Sidst men ikke mindst banker han mig. Han slaar mig haardt med begge haender og det goer slet ikke ondt. Det lyder drabeligt, men er saa laekkert.

Efter endt behandling og udlevering af vore urter (mere om dem senere) drog vi op paa An Nam og fik en balje af deres beroemte Pho Tai med masser af chili - og en kop Chinese tea til.
Det er den letteste og laekreste suppe og den passer lige godt til lunch og dinner. Jeg er ellers ikke den store suppe spiser, for jeg synes bare ikke det maetter, men det goer den vietnamesiske altsaa, helt uden at vaere tung. Mht mad, saa tror jeg vietnam er det sted jeg aller helst ville bo!

Jeg rendte hurtigt ind i Wing Yip supermarkedet foer vi koerte videre og kunne ikke staa for et (taaget!) billede af disse maerkelige kasser. Det er snart kinesisk nytaar og de her er en slags "paaskeaeg" for kinesisk nytaar. De er virkelig farvestraalende og forgyldte, men jeg kan ikke forestille mig de smager saerlig godt. :)

Paa hjemturen kom vi om ved denne gamle spand. Den ser ud som om den har vaeret med i et par verdenskrige! Igen kommenterede min elskede min billedtagning. Han er nervoes for at nogen en dag tager mig det ilde op, men jeg vil vove at paastaa at hvis man koerer rundt i saadan en gammel ramponeret folkevogn fra 60erne er man godt klar over man traekker opmaerksomhed! Oh well, de saa mig slet ikke.

Vi skulle lige et smut omkring familien i Streatham og da vi kom ud for at gaa hjem blev vi moedt med denne smukke himmel. Det er fedt at det ikke er moerkt endnu, naar klokken er fem. Dagen er her tiltaget med over en time allerede!

Da vi kom hjem maatte vi lige have kogt endnu en portion af de maerkvaerdige urter laegen havde sendt med os hjem. Denne her er Lloyds fra sidste uge og den nedenunder er min.


Vi havde en enkelt pakke af sidste uges til overs og i morgen faar vi se hvad vi har i vente i denne uge, da de normalt laver lidt om paa blandingen hver uge. Hele huset HOERMER af kinesiske urter og de to unge mennesker er ikke tilfredse, men jeg er sikker paa de faktisk begge kunne have godt af saadan en kur i et par uger. Man faar virkelig ryddet op inde i kroppen. De naegter pure, men det er deres hovedpine. :)

2 kommentarer:

Regitze sagde ...

Tina, hvor lyder det spændende! jeg er pt ved at hidse Claus op til en forlænget weekend i London, hvor han må vælge, at vi tager fire timer på krigsmuseet. så kunne jeg jo vælge fire timer i kinesiske hænder m. urter.

Tina, aka Tian :)

Tina - omme i London sagde ...

Det lyder bare saa fedt Regitze. Har I besluttet jer for datoer? Lad os snakke sammen inden I bestiller. :) JUBIII