16 januar 2008

Teknisk uheld paa DR

Jeg modtog denne mail fra DR i dag og glaedede mig helt vildt til at kigge paa klip hele aftenen.

Med
dr.dk/bonanza indbyder DR fra 16. januar danskerne til at vælge de første 100 DR-programmer, der skal digitaliseres og offentliggøres. Der skal stemmes mellem 1000 klip, som spænder fra underholdning og satire over børneprogrammer til nyheder og historie.

DR lancerer i dag den 16. januar 2008 konceptet 'Bonanza' - det allerførste reelle tilbud til danskerne om at gense 'guldet' fra DRs arkiver, efter eget valg, gennem afstemning. Bonanza findes på
dr.dk/bonanza, hvor danskerne inviteres til at stemme om de i alt 100 bedste DR tv-programmer ud af 1000 fra før 2002, fordelt på 10 kategorier. De 10 programmer, der vinder afstemningen i hver af de 10 kategorirunder, bliver lagt ud på dr.dk/bonanza i fuld længde.

- Vi er meget glade for at kunne tilbyde danskerne denne enestående mulighed for at bestemme, hvilke programmer fra DRs arkiver, der som de første skal digitalisere og gøres tilgængelige. Bonanza kan ses som en slags startskud eller virtuelt første spadestik i den lange arbejdsproces med at digitalisere alt DRs indhold i arkiverne - og danskerne skal selvfølgelig have lov at vælge først, siger DRs mediedirektør, Lars Grarup.

De 10 kategorier er underholdning, børn, musik, unge & satire, drama, dokumentar, portrætter, danske begivenheder (f.eks. nyhedsindslag om Blekingegade-banden), Danmarkshistorier (det store overblik, f.eks. Erik Kjersgaards historiske serier eller Paul Hammerichs Danmarkskrønike) samt klassiske 'DR-øjeblikke'.

- Vi ved, at danskerne er meget positivt stemt overfor muligheden for at få adgang til DRs arkiver via nettet. Og vi er selvfølgelig glade for dette engagement i DRs indhold og det stykke fælles, dansk kulturhistorie, som det udgør. Bonanza er en forsmag på den store fest, der kommer, når alt indholdet kan tilgås af alle danskere, fortæller Lars Grarup, og tilføjer:

- Vi lancerer Bonanza på nettet, hvor de 100 udvalgte programmer kan ses af alle - gratis, og når man selv ønsker det. Nettet er det sted, hvor det giver mest mening at sætte i gang, fordi det er her, rettighedsaftalen tillader mest, og det er her, man som licensbetaler kan tilgå indholdet døgnet rundt. Vi har bestræbt os på at gøre det enkelt for alle, med en afstemning såvel som en afspilning, der er nem at bruge.

De 1000 arkivklip, som der skal stemmes blandt, er udvalgt efter danskernes egne ønsker: Seerne og lytterne har gennem mange år været gode til at fortælle DR, når de godt kunne tænke sig at gense det ene eller det andet program. Denne grundlæggende viden har man brugt som udgangspunkt for en første udvælgelse. Derefter har DR på
dr.dk målrettet efterspurgt ønsker til gensyn med programmer, værter og genrer med mere, på dr.dk/oenskelisten gennem hele efteråret 2007.

- Bonanza er ren merværdi for licenskronerne. DRs indhold i arkiverne bliver digitaliseret, fordi det er en væsentlig del af dansk kulturhistorie. Og med Bonanza griber vi muligheden for at lade danskerne til at vælge, hvor vi skal starte. Det er rigtig mange timers nostalgi, kulturhistorie og underholdning - lettilgængeligt og gratis, slutter Lars Grarup.

For yderligere oplysninger, kontakt programpressechef Peter Kamph, mobil 28 54 40 84 / mail
kamp@dr.dk.

Uheldigvis er der sort skaerm!

På grund af tekniske problemer er dette site ikke tilgængelig i
øjeblikket.

Der arbejdes på at løse problemet og sitet vil være
oppe at kører igen snarest muligt.

Oev boev!

Ingen kommentarer: