01 september 2016

Hjemmelavet is?

I loerdags havde vi inviteret naboerne til spisning. Planen var at vi, hvis vejret tillod det, skulle grille. Vejret viste sig at vaere ganske samarbejdsvilligt, saa grillen blev fundet frem. Et par dage forinden havde jeg spekuleret lidt i hvad i alverden jeg skulle give dem til dessert. Jeg naevnte det til min kollega, som havde en ide - 'du kunne da lave citronis' foreslog han, mens jeg rystede paa hovedet, for det var jo ALT for besvaerligt...


Ha! det er jo ikke en pind besvaerligt, faktisk er det snydelet og saa tager det ingen tid. Ok, det skal lige fryses i en 5-6 timer, men ellers; det tager omkring et kvarter, eller maaske 20 minutter! Min kollega havde fundet opskriften hos 'Mary Berry', som er vaert paa et meget populaert bageprogram paa engelsk tv. Ja altsaa, isen er naeppe bagvaerk, men ikke desto mindre er opskriften altsaa hendes. :)


Ifoelge opskriften skal der marengs i isen, men vi havde en diabetiker til bords, saa jeg blev enig med migselv om at en bakke hindbaer var en bedre ide. Jeg lavde et par andre aendringer - og lavede en dobbelt portion i haab om at det blev godt.


Naboerne fnisede noget, da jeg forklarede dem hvor baerrene til baersovsen var kommet fra. De er nemlig fremavlet paa egen og en af naboernes matrikel. Baerrene fra naboens matrikel kunne jeg naa fra egen ditto. :) He he, de anede slet ikke de havde saadan nogle gode brombaer. Ribs og solbaer kunne jeg finde i egen have - og de kan ikke naas fra naboens have. :)


Den dobbelte portion viste sig at vaer en god investering, for isen forsvandt som dug for solen. Solen, som skinnede paa livet loes, mens jeg sad tilbage med et tilfreds smil om munden. Det er altsaa bare saa fedt at finde en ny opskrift, som bare virker og saa kan den rettes til til naesten enhver smag. Taenk sig jeg altid har troet det var saa svaert. Jeg burde have spurgt min fru moder; hun har lavet is i aarevis!

4 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det er da tydeligt at se, at isen var en succes! Godt ser den da også ud :-)
For mig virker en citronis uden sukker som noget, der godt kunne være lidt sammensnerpende, men sådan var det åbenbart ikke?

Donald sagde ...

Det var godt at det blev godt. Ellers kan det jo være lidt besværligt at fryse is selv, fordi man skal røre rundt for at den ikke skiller eller for at der ikke kommer istapper, iskrystaller, isnåle i.

Det ser rigtig lækkert ud. Heldigt at bærrene ikke kan nåes fra naboens matrikel! :)

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - der er vidst en del sukker i lemon curd, saa det var langt fra surt. Du skulle proeve det, det er virkelig laekkert.

Donald - den eneste grund til jeg fik mig selv lokket til at proeve dennne opskrift er at der ikke skal roeres efter det hele er blandet sammen, det skal bare i fryseren og vupti, en 5-6 timer senere er det faerdig!

AagePK sagde ...

Brombær kører jeg gerne gennem en sigte, kernerne kan være iriterende.
Du skulle også prove en avocado-citron-parfait-is, den er lækker! Og bruger ikke så meget sukker.