13 december 2015

Traditionen tro...

Traditionerne paa denne matrikel er faa og som tiest, temmelig hjemmelavede. Dagens tradition var dog en af de helt almindelige - i dag var nemlig dagen for aarets julebagning. 

Jeg havde lavet en brunkagedej i sidste weekend og var lige ved at faa kvababbelse da jeg opdagede den var ALT for toer, men saa slog min elskede til. I loebet af ingen tid havde vi de flotteste ruller brunkagedej liggende, parat til mine to smaa hjaelperes udstikning.


Boernene var knap inden doeren, foer Bebsen stolt viste sine to nye kagefigurer frem, den groenne og den lilla. "Det er Tom og Jerry" forklarede hun og det var heldigt, for jeg skulle lige til at spoerge om den groenne var en hotdog? :)


Spunken holdt ud en gode halvtimes tid, saa lagde han forklaedet og gik ind og saa fjernsyn. Bebsen var dog ikke saadan lige at stoppe. To stive klokketimer holdt hun ud og saa var al dejen lavet til diverse figurer.


Jeg havde lavet to forskellige slags dej og den der ikke var brunkagedej var klart den bedste, men jeg er stadig ikke helt tilfreds med konsistensen. Det kunne vaere jeg skulle eksperimentere med lidt forskellige slags INDEN naeste jul... Forslag modtages med kyshaand.


Sidst, men ikke mindst, dagens soedeste indslag var ikke kagerne, men bagerne. Traditioner af den traditionelle slags er nu slet ikke det vaerste der findes.

6 kommentarer:

Bettys blog sagde ...

Hvor hyggeligt med sådan en bagetradition. Og fine figurer ;-)
Jeg har ikke faste opskrifter. Bladrer gerne lidt rundt på nettet.
De bliver store, dine søde børnebørn.

Tina - omme i London sagde ...

Betty - ja, det er rigtig hyggeligt og boernene og deres moar ELSKER det. Boernene bliver saa lynhurtigt store, det er om at nyde dem mens de er smaa, for det er saa kort tid. Bebsen startede i skolen sidste aar og til naeste aar er det Spunkens tur; det er ikke til at forstaa!

AagePK sagde ...

Du har ret: det er bagerne, der er de sødeste!
Bebsen vil nok ikke være tilfreds med at bage her i huset: vi skærer brunkager på brødmaskinen, den der guillotine-lignende fra Raadvad, og den kan gøre grimme ting ved børnefingre, desuden kan de ikke skære i Tom-og- Jerry-form! :-)
Men er din dej måske til skårne kager? Så skal den nemlig være meget fast. Til stukne kager skal dejen være meget blød, ellers bliver kagerne for tykke, og hårde.

Donald sagde ...

Hvor er de flotte, kagerne - og ungerne! :) <3

Jamen det er da hyggeligt! :)

Anonym sagde ...

Sidste år lavede jeg kagehuse efter en opskrift fra klidmoster(google klidmoster peberkagehus) den var nem at arbejde med synes jeg. Det er befordrende for julestemningen med sådan et par julehjælpere :-)

FUUR. sagde ...

Ungerne er så søde, vi kommer og kikker på dem,
"lige om straks"
Vi nyde billederne, når nok ikke, at smage på kagerne.