25 juni 2012

Vi fandt et ishus

Efter vi havde spist til aften lokkede jeg min elskede med ud paa en cykeltur. Vi skulle sgi da nyde at vejret pludselig var blevet helt og aldeles medgoerligt.


Vi cykler altid saa kringlet en tur som overhovedet muligt, da vi begge er meget glade for at finde nye ture. Denne gang gik turen gennem Manor Park og videre op til Manor House Gardens, som er en nyistandsat park (for 10 aar siden)


Jeg anede ikke den smukke park fandtes og vidste da slet ikke at de havde et lille stykke historie under jorden lige der. Lemmen bag skiltet gemmer paa et flere hundrede aar gammelt ishus (altsaa underjordisk "fryser"). Jeg kunne se der er aabent et par gange i maaneden, saa mon ikke vi skal have os lusket om og kigge der ned paa et tidspunkt.


Vi cyklede videre op over Blackheath og til toppen af Greenwich Park, lige i tide til solnedgangen. Vi var ikke de eneste der havde faaet den gode ide. Mange sad paa graesset, men det ville jeg nu betakke mig for, for det maa saft suseme vaere noget vaadt, efter den eftermiddag vi havde!


Gennem skorstenene af det gamle elvaerk ses London olympiadens vartegt, som ligner en ret skraemmende rutsjebane og som jeg laenge troede var den himstregims som flammen skulle braende i, men det tog jeg helt fejl af, for det er et udsigtstaarn, som skal blive staaende til evig arv og minde om Olympiaden!

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Dejligt med lidt tørvejr.

Hold da op, et specielt tårn:)

Donald sagde ...

Hold da op et billede, nej billeder, - udsigt gennem skorstenene og ishus. Og en kvæg-hegns-overgang eller hvad?

Det er jo et skræmmende Olympiade-vartegn, håber det ikke er for dominerende :))

Donald sagde ...

Nej Kvæg-hegns-overgang må være nedgang til det underjordisk is-hus!

AagePK sagde ...

I Danmark har både mejerier og større godser haft sådanne iskældre, i Odense har man bevaret en ved Hollufgaard. Den er lidt speciel, fordi man oven på den har opbygget en høj med en sneglegang, Sneglehøj kaldet, såmænd. Så den indgik i parkens udsmykning.
Men således fik man gemt vinterens is, så herskabet via "knust is og salt"-metoden kunne servere is for fine gæster, og andelsbønderne kunne holde mælk og fløde koldt.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, det er ikke just det vi er plaget med i disse dage. I gaar fik de saa meget regn oppe i landet at hele togbaner skred vaek og saa faldt der hagl der var 6c i diameter. Det er sgi da helt vildt!

Donald - :) jeg kan se du har regnet ishuset ud, det er sgi da smart.

Aage - jeg gaar ud fra man har haft den slags mange steder, men har aldrig taenkt over det foer. Saa smart!