17 juni 2012

En kongelig affaere

"Er det ikke laenge siden vi har vaeret i biografen" spurgte min elskede hen under aften. Det kunne jeg kun give ham ret i, men inden laenge var computeren fundet frem og en soegning efter en egnet film igangsat.

Valget faldt paa den danske "En kongelig affaere", som blev vist paa the Greenwich Picturehouse, som er en vidunderlig lille lokalbiograf af den slags der viser interessante film, ikke bare amerikanske bang bang film. Det er lidt morsomt at sidde og se en historisk film fra Danmark, paa dansk og ikke ane hvad den ender med!


 Nej, jeg har aldrig hoert efter i historietimerne, for i GUDER hvor har jeg da bare haft Danmarks mest kedelige historielaerere over aarene. At jeg paa HF fik en af dem der har skrevet historieboegerne blev det bestemt ikke bedre af.

Jeg kan faktisk godt huske at vi har hoert om Struensee og hans reformer, men de naermere detaljer om hans virke var virkelig gaaet min naese forbi; de druknede i alt det andet kedelige. :) Filmen var langt fra det; altaa kedelig. Den var helt fantastisk og kan anbefales paa det varmeste. Alle tre hovedrolleindehavere spiller helt fantastisk og det goer de andre i oevrigt ogsaa. Jeg er ikke overrasket over at filmen allerede har faaet en soelvbjoern eller to i Berlin. Jeg haaber den ogsaa bliver Oscarnomineret - eller rettere at den vinder, for det har den fortjent!

6 kommentarer:

Eva sagde ...

Jeg er også vild med den film! Uh, ham Struensee, han måtte gerne kigge forbi mine gemakker....

Og siden jeg har set filmen har jeg læst Livlægens besøg om samme emne. Så er der noget ved historie:)

AagePK sagde ...

Jeg må indrømme, at jeg nok ikke skal ind for at se den film: jeg kender historien, og modsat Tina forekommer The real Deal mig mere spændende, end en gennemtygget og "digested" bog eller film. Og at se nogen få hugget en arm af, derefter hovedet, og slutteligt kroppen parteret og flet ud og ind mellem egerne på et hjul, tjah, det ville nok tage min appetit et stykke tid.
Det jammerligste er nu nok, at man gudhjælpe mig her i Danmark påstår, at det er første gang, den historie vises på film: vrøvl! Tyskerne lavede en pæn stor en af slagsen i '50-erne, med datidens tyske modstykke til Mads Mikkelsen og James Dean. Filmen blev faktisk vist i tysk fjernsyn så sent som her i vinter.

Anonym sagde ...

Mon vi har haft samme historielærer Tina ? ...jeg fandt filmen god og berigende og ville gerne se den igen :)

FUUR. sagde ...

Synd for dig, at du havde en "TRÆLS" historielærer.
Da jeg for -alt for mange år siden, gik i skole-- havde vi en fantastisk lærer, han kunne fortælle, så man kunne huske, aldrig behøvede at åbne bogen hjemme og læse på lektien.
Han forstod at gør emnet interressant og spændende.
Vi havde samme lærer til geografi, det var han lige så dygtig til.

Henriette sagde ...

Det er bare en rigtig god film - en af de bedste danske, jeg har set! Er rigtig vild med skuespilleren, der spiller kongen, det er sq godt skuespil.

Tina Wishart sagde ...

Eva - ja, naar det er saadan nogen som Struensee der er med i historierne, saa gider jeg ogsaa godt. :)

Aage - rolig rolig, der er ingen grumme blodige detaljer med, bare et par hovedafkapninger. :)

Anne - jeg tror vi er MANGE der har haft de samme. Faktisk mener jeg jeg har haft en 6-7 stykker af slagsen, en ringere end den anden!

Moar - nu er geografi altsaa ogsaa noget nemmere at goere interessant end historie... Faktisk synes jeg historie burde afskaffes fra skoleskemaet, for det eneste verden laerer af historien er at slaa flere folk ihjel paa endnu mere brutale maader. :(

Henriette - ja, mon ikke det er en ung mand vi kommer til at se mere til. Han fortjener en Oscar!