04 juni 2012

Er det dig der er dronning?


"Er det dig der er dronning?", var der engang en soed lille pige der spurgte mig. Jeg maatte skuffe hende, men hun tog det nu egentlig meget paent og saa slet ikke spor skuffet ud, naermere lidt mistaenksom, som om jeg maaske ikke havde svaret helt aerligt. I dag gik jeg ud paa jagt efter den aegte vare - nemlig vores diamant dronning, som har siddet paa tronen i 60 aar!


Themsen skulle have besoeg af ikke mindre end 1,000 baade i dag og det kunne jeg da ikke helt lade min naese gaa forbi.  Min elskede var ikke opsat paa at begive sig ud i regnen, saa jeg smuttede selv afsted, for at se om jeg kunne se nogle af baadene. Jeg skulle ikke langt hjemmefra, foer jeg saa bevis paa at der var fest i gaden. "The Big Lunch", som koerer paa tredje aar, havde et lille arrangement paa min vej til stationen.


I the City blev jeg snart klar over at jeg ikke var den eneste der havde ifoert mig de blaa/roede/hvide farver - faktisk var en af de foerste jeg moedte, dronningen selv, i selskab med en flok blaa/roede/hvide folk. :)


Jeg kunne ikke helt blive enig med mig selv om hvor vidt jeg skulle blive ved London Bridge og vente med taalmod til jeg evt. kunne se noget - eller gaa videre mod Tower Bridge, hvor hele seancen skulle slutte.


Jeg besluttede mig for at gaa mod Tower Bridge. Jeg var ikke den eneste der havde faaet den gode ide...


Ved the Tower beregnede jeg at jeg kunne faa et lille udsnit af floden i mit udemaerkede mobilbilledferingsapparat, saa jeg ventede med taalmod paa at kunne snige mig mod floden.


Jeg blev ikke skuffet. Til trods for det ringe vejr, kunne jeg sagtens se et stykke vand. Der kom nogle skibe forbi og var et lebend uden lige. Pludselig begyndte folk at gaa og jeg gik ud fra at jeg var gaaet glip af dronningens fine baad. "Hun er altsaa ikke kommet forbi endnu", hoerte jeg en ung mand sige, "naar dronningen kommer vil der da blive hujet og raabt hurra". "Manden har ret", taenkte jeg ved mig selv og blev staaende...


Pludselig var den der, the Royal Barge, og jeg smilede for migselv og glaedede mig over at jeg havde lyttet til den unge mand. "PUT DOWN YOUR BROLLIES" (luk jeres paraplyer) loed der bag mig, og som sagt saa gjort - alle slog paraplyerne ned, saa alle kunne se.


Jeg naaede ogsaa at faa en hurtig lille video af skibet. Det er maaske ikke saa flot en video, men den er fra min egen rystende haand, optaget under megen skubben og masen. :) Lidt har ogsaa ret.


Jeg kunne ikke lade vaere med at grine ad de sjove "se om hjoerner spejle", som mange havde faaet fat i. "Tak for den ekstra fridag" og "jeg elsker corgi-hunde" stod der paa dem. :) Normalt har vi bank holiday den sidste mandag i maj, men i aar var den flyttet til den foerste mandag i juni - og saa fik vi en ekstra paa tirsdag, i anledning af jubilaet. :) Skoent!


Telefonboksen foran the Tower var klaedt ud i dagens anledning, men stod godt nok lidt i vejen for folks udsyn. Den lille krone foroven og "LOVE" skrevet nedenunder, beskrev faktisk dagen ret godt. Det var helt fantastisk saa mange mennesker der var troppet op. Jeg har boet i London det meste af mit liv og aldrig foer har jeg set saa mange folk og oplevet saa fantastisk en atmosfaere.


Selv den kraftige regn, der fulgte efter dronningen var sejlet forbi, udloeste ingen form for agression eller utaalmodighed i folk. Alle var taalmodige og venligtstemte og gik i et sagte tempo mod diverse stationer.


Jeg skulle hjem og spise aftensmad med hele familien, da vi for en enkelt gangs skyld havde en foedselsdag i familien, saa jeg smuttede til Tower Gateway, for at snuppe DLR toget hjem. Der var mange mennesker, saa jeg gik mod the Bank, for at snuppe toget der fra.Der var lige saa mange folk ved Bank, saa jeg begav mig over London Bridge... Jeg var ikke den eneste der havde faaet den samme gode ide!


Til trods for den uhyggelige menneskemasse paa broen var jeg ret glad for jeg var gaaet den vej. Det sjaskede ned med regn, men det gjorde slet ingenting, for udsigten mod den aabne Tower Bridge var hele besvaeret vaerd. Der var stadig masser af skibe der skulle igennem den aabne bro - og jeg fik en udsigt uden lige!


Ved London Bridge station fik jeg en forsmag paa hvordan det siges transporten kommer til at koere i loebet af Olympiaden. Jeg ventede i koe i EN TIME, foer jeg kunne komme ind paa stationen. Heldigvis var jeg under tag, for jeg var godt nok blevet noget vaad. Folk stod saa taet at jeg stort set var toer da jeg kom hjem, hvor hele familien ventede med aftensmaden. 

Jeg tror ikke jeg er den eneste der sover godt i nat, efter alle de km gaaet og al den regn! Selv den gamle dronning maa traenge til en god, lang lur. Hun er ikke nogen groenskolling laengere og har godt nok haft en lang dag!

7 kommentarer:

Ellen sagde ...

Herlig beretning fra et øjenvidne.
Vi så noget af det på tv i går - og havde bare så ondt af både dronning og tilskuere, fordi det sådan druknede i regn og kulde.
Vi så folk med pelshuer på! Den 3. juni!
Flot, at alles humør og tålmodighed kunne bevares under disse omstændigheder :-)

AagePK sagde ...

"We just love soaky sandwiches!" var den gennemgående kommentar til vejret. Og dronningen er jo i den grad standhaftig: eftersom tronstolene på barkassen stod ude i regnen, foretrak hun at stå: i de over 4 timer, turen og showet varede. Og prinsgemalen ligeså! Godt gået af en tøs på 80 og en knægt på nær de 90!
Du mødte så ikke Charles og Camilla? De dukkede ellers op ved picnicen i Piccadilly Square!

Mette Holmgaard sagde ...

TAK for den allerbedste reportage fra Little Britains regeringsjubilæum. Ulla Terkelsen og resten af danmarks journalist-korps nåede ikke dit indlæg til sokkeholderne! Tak for at holde os opdateret om Londons lyksaligheder. Hilsen fra en pige i Nørresundby!

FUUR. sagde ...

Lidt kongelig har man vel lov at være, også du!!
Jeg kan godt lide dine øreringe!!
Det er gode billeder, du har taget, dine billeder kan sagtens stå mål, med dem i fjernsynet.
Stakkels prins Phillip, han burde nok have iklædt sig "jens lynerne"
hørte i dag han er kommet på hospitalet.

FUUR. sagde ...

Lidt kongelig har man vel lov at være, også du!!
Jeg kan godt lide dine øreringe!!
Det er gode billeder, du har taget, dine billeder kan sagtens stå mål, med dem i fjernsynet.
Stakkels prins Phillip, han burde nok have iklædt sig "jens lynerne"
hørte i dag han er kommet på hospitalet.

Eva sagde ...

Det er en helt utrolig fejring af et helt utroligt jubilæum. Vi følger lidt med i tv herhjemme, men dejligt at få en øjenvidneskildring:)

Søde pap-holdere til hotdogs. Virkelig søde:)

Tina Wishart sagde ...

Ellen - ja, det var saa synd at det regnede, men her i landet har vi nu aldrig ladet en smule vand saette en stopper for festlighederne.

Aage - :) faktisk er "toesen" 86 og gemalen 91 i naeste uge! Desvaerre kunne han ikke klare mosten og fik blaerebetaendelse. Det tror da pokker!

Mette - uha uha, tak skal du have, jeg tror dog Ulla Terkelsen ville korse sig over at blive holdt op mod mine bloggerier! :)

Moar - ja, det gamle liv skulle have taget dit raad!

Eva - jeg skal heller ikke sige andet end her bliver fejret paa alle tangenterne. :)