12 juni 2012

En helt fantastisk dag

Vi har laenge spekuleret i hvordan i alverden vi skulle vise min soede svoger og hans aldeles vidunderlige kone vores taknemmelighed for al deres hjaelp i forbindelse med vores project "huset paa bakken". Da jeg  spiste lunch med AagePK og hans soede frue for nyligt, fik jeg en ide, som jeg forelagde min elskede, som slog til med det samme. 


I loerdags havde jeg bestilt bord paa Babylon restauranten i Kensington, hvor de ikke bare laver flot mad, det smager ogsaa helt fantastisk.


Grunden til vi skulle spise lige der, var udsigten fra bordet, hvor man kigger ud over en ualmindelig smuk have. Restauranten ligger paa 7. etage og haven paa 6.! :) Jep - restauranten ligger i samme bygning som the Kensington Roof Gardens, som Aage saa varmt anbefalede. :)

Bag Europas stoerste "have paa taget" (omkring 6,000 m2) ligger en enestaaende udsigt over meget af London. I Kensington omraadet er de fleste bygninger ikke meget hoejere end denne, saa der er ikke meget der staar i vejen for man kan se.


Ved balkonen paa 7. sal gror der alt fra kartofler til chilipeber og korn og selvfoelgelig kan man ikke have en kornmark uden en ko. :) Jeg har ikke kunnet finde denne her paa the Cow Parade, men det skulle undre mig meget om ikke den stammer der fra.


Der blev holdt bryllup i haven paa 6. sal i loerdags, saa vi kunne ikke faa adgang lige den dag, men vi vender helt sikkert tilbage for at kigge lidt naermere paa stedet. Vi "noejedes" med at beundre flamingoerne fra en etage vaek og joesses, som kunne jeg have staaet der laenge!


Jeg er helt vild med de maerkvaerdige kreaturer, som gik rundt og gjorde sig laekre lige foran vores oejne. Sikke nogle bryllupsbilleder man maa faa saadan et sted. Jeg kan da lige forestille mig billeder med et par flamingoer i baggrunden.


Jeg er ikke sikker paa saadan nogle krapyl lugter saerligt godt, men for hulen som deres fjer ser laekre og bloede ud, som de staar der og vejer i vinden.


Jeg naaede at faa en af mine ualmindeligt velfilmede videoklips med hjem. :) Filmen vinder nok ingen Oscar, men lidt har ogsaa ret. :)Det er utroligt at det kan lade sig goere at have kaempe traeer paa et tag, men det kan det og der er mange.  Den del af haven man kigger ned paa her, er den Engelske have. Lidt morsomt at det er den der har flamingoer!


Mod syd kan man kigge over til den nedlagte Battersea Power Station, som sagtens kunne huse noget lige saa imponerende, men har staaet tom saa laenge at jeg snart tror den falder sammen. Det er en skam, for der er bare saa mange muligheder med den bygning, men ingen af dem bliver nogensinde til noget.


Mod oest, kan man kigge over til the Royal Albert Hall og videre til the Shard, ved London Bridge. Vi tog et sidste kig og begav os ud i det pulserende storbyliv - ja, saa pulserende som det nogensinde bliver i Kensington. :) At vi vender frygteligt tilbage er der ingen tvivl om. Tak for tippet Aage!

9 kommentarer:

Eva sagde ...

Dejligt anderledes. Da jeg var i New York i påsken, besøgte vi en have, der var anlagt i 2.sals højde langs et jernbanespor. Der var ingen køer eller flamingoer:) Men det var også et besøg værd.

Lone sagde ...

Nej hvor fantastisk! :-)
Tænk, at man kan anlægge en så vidunderlig have på 6. etage ...
Desværre kan jeg ikke se videoen. Fungerer den hos dig?

KirstenK sagde ...

Hvor fedt...Lige netop der har vi også været og spise da vi fejrede vores sølvbryllup...Herlige billeder!

Inge sagde ...

Det er dog et fantastisk sted, er straks skrevet i "London-huske-bogen"

Ellen sagde ...

Holddaop!
Her går man og bilder sig selv og andre ind, at man kender London, og så dukker disser haver frem, som jeg aldrig før har hørt om.
Men det er kommet med på min liste ganske som hos Inge :-)

AagePK sagde ...

Siden sommeren '64, engang i det forrige årtusind, har jeg glædet mig til at gense den dejlige have, og når du, Tina, kunne vise mig dit yndlingstag, hvorfra jeg fik nogle flotte billeder af St Paul's, ville jeg jo være et skarn, hvis ikke du måtte se mit yndlingstag. Dengang hed det godt nok Derry and Tom's, men den nuværende ejer har passet ganske godt på haven, synes jeg. Og når man nu alligeveler i Harrod's for at få te med hjem... ;-)

Bettys blog sagde ...

Whau, hvor fantastisk!

Donald sagde ...

Tænk at du har set AagePK - det var da alle tiders!

Tag-terrasse middag til den hjælpsomme, god idé. Jeg har en fornemmelse af at det ikke ville være gået uden ham, ikke helt så glat og ikke helt så hurtigt. Var der ikke noget med at der var mere fugt og svamp i gulvplankerne end I lige havde troet? Eller var det huset i haven, der manglede :)

God fornøjelse!

Tina Wishart sagde ...

Jeg er bare saa bagud med kommentarer, men here goes:

Eva - fedt, den dag jeg kommer til New York maa jeg have den paa programmet. :) New York har, saa vidt jeg ved, rigtig mange roof gardens.

Lone - jeg maa lige have tjekket videoen. :)

Kirsten - skoent og der er bare saa fedt!

Inge - god ide!

Ellen - :) saa taenk paa at jeg har boet i London siden 1989 og stadig var det foerste gang jeg var deroppe!

Aage - tak for tippet, det var bare SAA godt og en helt anden oplevelse end "mit" tag, som jeg er glad for I fik at se. :)

Betty - helt og aldeles!

Donald - ja, det var bare knaldhyggeligt, da jeg spiste frokost med Aage og frue. Mht den hjaelpsomme, saa har der vaeret flere paa spil. Denne gang var det min svoger og hans kone, som har vaeret en stor hjaelp. Jeg mener dog stadig at min kaere faetter Fiks har vaeret den stoerste hjaelp. Han gjorde det muligt for os at BO i huset, som normale mennesker med koekken og gulv og den slags "smaating". :)