09 juni 2012

Officielle flagdage i Juni

Normalt har vi, her i landet, tre officielle flagdage i Juni. Den 2. Juni, som er dronningens jubilaeum som dronning, den 10. Juni, som er Prins Philips foedselsdag og saa en loerdag i Juni, som er dronningens officielle foedselsdag


I aar har vi simpelthen haft saa meget at fejre, at jeg godt kunne forestille mig at flagalleen foran Buckingham Palace blev haengende hele sommeren. Det kan selvfoelgelig ogsaa vaere de tager dem ned og saetter dem op til hver lejlighed, for at holde folk i arbejde!


I gaar gik jeg en tur i the West End med min soede veninde, som ankom onsdag aften og lige er rejst hjem her til aften. Vi ville se om alle flagene stadig hang alle steder, for det er sgi da saa festligt. Ved St James Palace, som er hvor Prins Charles bor, hang alle flagene fra the Commonwealth, som er alle de lande dronningen er dronning over. 


Vi gik op over Piccadilly og igennem Mayfair, til Oxford Street. Paa det straek ligger der en masse gallerier og dyre forretninger og i Albemarle Street ligger en af David Linleys forretninger. David Linley er dronningens soestersoen. I vinduet ved siden af, fandt jeg dette lille billede. :) Lidt morsomt, lige ved siden af dronningens nevoes butik! :)Oxford Street var ogsaa stadig i festtoejet og den store Selfridges butik isaer skuffede ikke. Vi gik ind gennem St Christophers place, som saa ofte foer, men der var slet ikke pyntet op. Det overraskede mig, saa vi gik da bare videre til Selfridges, hvor vi ville se om vi kunne finde en kop kaffe.


Selfridges har ofte et tema i butikken og i aar er temaet "all things British". Der var et vindue med Pearly Kings and Queens, som er et helt unikt London faenomen. Der er saadan ca en Pearly King og Queen for hver af Londons 33 kommuner og sammen skraber de penge sammen til velgoerende formaal. Man kan se paa ryggene her, hvor de forskellige kommer fra.


Inde i forretningen observerer de vidst samtlige flagdage i historien af Storbritannien og hvor er det bare festligt. Vi snakkede lidt om at det er sjovt at man kan lave flaget i f.eks. gult og stadig genkende hvor det er fra. Nu vil jeg saa lige tilskynde, at jeg synes ikke det gule flag er den paeneste variation!


Efter vi havde fundet en kop kaffe, kom vi i tanker om at vi nok skulle til at vende snuden hjemefter, da der garanteret ventede en meget sulten mand, som ulig vi andre to havde puklet dagen lang. Vi besluttede at stikke ned gennem Regent Street, som heller ikke skuffede paa flagalleplan.


Vi stoppede lige hurtigt paa Trafalgar Square, for at se paa klokken, der taeller ned til Olympiaden, som starter om 48 dage, eller - som der stod paa klokken, om 83! Jeg kommer pludselig i tanker om at det kan vaere den varierer mellem at vise hvornaar Olympiaden starter og hvornaar the Paralympics starter, for det kan da egentlig godt passe med dagene? Oh well, det er heldigvis ikke mig der skal passe klokken, jeg skal bare glaede mig.

Foreloebigt vil jeg glaede mig til flagdagen i morgen, naar jeg fylder firkantet, saadan for alvor og saa gaar jeg ud fra de flager paa alle de offentlige bygninger. :)
8 kommentarer:

Eva sagde ...

Jamen jeg vil skynde mig at sige tillykke. Mon ikke du får alle ønsker om flag opfyldt?

Tak for en fin rundtur i et festpyntet London. I går lige fra jubilæum til OL, - mon ikke det bliver lidt dejligt, når det bliver grå hverdag igen engang... Indtil vieder ser det forrygende ud.

AagePK sagde ...

Nixen, Tina: Dronning Lizzy er altså kun dronning over 16 lande, de såkaldte Commonwealth Realms. Commonwealth er jo i dag en fantastisk blanding af 52 tidligere kolonier plus 2 lande, der aldrig har været del af Det britiske Imperium, nemlig Ruanda og Mozambique. Og selv om ideen går tilbage til 1888, hvor man allerede forudså en stadig større selvstændighed for de enkelte kolonier, er det nok Lizzies store fortjeneste, at Commonwealth holder og vokser. Jeg tror endda at kunne sige, at man der indbyrdes har afværget mange konflikter, bedre end FN, og jeg vil da gerne foreslå jeres dronning, som symbolfigur og samlende skikkelse, til Nobels Fredspris herfor. Dixi!
Det har forresten været meget sjovt at se, hvordan de forberedelser, vi overværede i April, har udfoldet sig. Ikke, at Danmarks Radio har været flinke til at sende, men vi er så heldige, at flere af de tyske kanaler har sendt lange transmissioner, både af regimenternes opmarch, skibsparaden, gudstjenesten og karetturen.

FUUR. sagde ...

Stort og kærligt tillykke til dig,
"DRONNING TINA".
Du må nyde de engelske flag.
Her på øen, flager vi også i dag, de fleste, nok fordi her er åben ø.
Vi fejrer dig i aften!
Endnu en god tur med dig, gennem London.

Bettys blog sagde ...

Sikke en flot tur, du tager os med på gennem det flagsmykkede London. Det ser fantastisk festligt ud.
Hjertelig tillykke med fødselsdagen.
Du kan ikke klage over manglende flagning. ;-)

/Dorthe sagde ...

Ih altså Tina, I skulle da bare have kigget på den anden side af skulpturen... På den ene side tælles der ned til OL og på den anden side til de paralympics lege. (vi så på den i april)

Og TILLYKKE med fødselsdagen. Håber du bliver fejret på behørig vis.

AagePK sagde ...

At tænke sig: så lykkedes det alligevel at glemme, at det var i går, at Tina fyldte firkantet rundt, jaamen dog da: Til Lykke!
Til gengæld har jeg lært, at de første olympiske lege i moderne tid blev afholdt i Much Wenlock, igangsat omkring 1850 af en dr Brooks, som var inspirationskilden for Pierre de Coubertin, den officielle "opfinder" af legene. Og de to lå jo idemæssigt milevidt fra det cirkus, det er i dag. The Wenlock Olympic Society har for øvrigt deres egen hjemmeside.

Annette sagde ...

Tak for en dejlig tur i din festklædte by, skønt!

Nu er jeg også endelig opdateret med, hvor langt I er nået. Det er bare så dejligt at pakke kasser ud, når indholdet skal i nye skuffer og skabe ☺.

Tina - omme i London sagde ...

Lidt forsinket, men ikke desto mindre:

Eva - tak skal du have og jo, flag er der ingen mangel paa. :)

Aage - det var naturligvis ogsaa det jeg mente. :)

Moar - tak tak

Betty - tak og nej, ingen klager her!

Dorthe - LOL, jeg har aldrig taenkt over at jeg kigger paa forskellige sider af den - i oevrigt staar det ogsaa skrevet hoejt og tydeligt paa den! :)

Aage - tak! Oh, og saa er du vel klar over at den ene af vores olympiske maskotter hedder Wenlock, den anden Mandeville. :)

Annette - ja, virkelig dejligt!