14 december 2014

Den aarlige julebagning

Sidste aar gik jeg naermest i selvsving mht julebagningen, da min svigersoester kom i tanker om at jeg skulle staa for det etniske indslag i familiejulen - og saa var presset jo paa!

I fredags sendte jeg en besked til Bebsen og Spunkens mor, for at hoere om de evt ville komme omkring i dag, da jeg gerne ville have Bebsens hjaelp til noget. Da de ankom i dag kunne de saa fortaelle at Bebsen havde gaaettet at det nok var mit strikketoej, der voldte problemer. Det lykkedes mig vidst at holde minen. :)


Boern elsker at bage og jeg synes bare det er saadan en taknemmelig ting at foretage mig sammen med dem. Spunken er lidt lille endnu og var over hovedet ikke interesseret; han var nu heller ikke helt rask, men det var Bebsen! Hun var naermest ellevild, da hun fik lov til at stikke fingrene i ingredienserne. :)


Jeg havde lavet starten paa brunkagedejen og Bebsen roerte den sammen for mig, indtil den blev for sej, saa maatte Bedstemor slaa til.  Brunkagedejen blev stillet paa koel og saa gik vi ellers igang. Jeg ville egentlig have lavet finskbroed, men de blev til stjerner, hjerter, juletraaer og gingerbread maend, for dejen var nem at arbejde med!


Bebsen havde taget sin lille kagedaase fra sidste aar med, saa den blev naturligvis fyldt op igen inden hun tog hjem.


I aar havde vi ogsaa gang i pebbernoedderne, som virkelig var en succes, da de var mulige at lave helt uden voksenindblanding, helt indtil ovnstadet.


Jeg tror vi endte med tre plader finskbroedsfigurer og tre plader pebbernoedder, saa det var en traet lille medhjaelper, der satte sig til aftenbordet. Hun straalede som en lille sol, da hun tog sin kagedaase under armen og satte sig ud i bilen, da de skulle hjem og helt aerligt - jeg tror jeg noed det lige saa meget som hun gjorde og mener bestemt der er lagt et fundament til en rigtig hyggelig juletradition.

8 kommentarer:

Eva sagde ...

Det lyder bestemt hyggeligt og værd at lave til en tradition.

Lea sagde ...

Hyggeligt, elsker kagebagning.

Bettys blog sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud. Dejlige billeder. Der er basis for en populær juletradition, tror jeg.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Dygtig lille pige.... så meget bedre end jeg, når jeg som lille pige skulle hjælpe til med julebagningen, så fik jeg altid spist så meget af dejen at jeg måtte ligge på sofaen med ondt i mausen :-)

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, synes du ikke?

Lea - ogsaa her

Betty - jeps!

Sussi - LOL, hun smagte slet ikke paa det; hun havde alt for travlt med paletkniven.

FUUR. sagde ...

Gad vide hvem der nød julebagningen mest?
Jeg tror, i var lige gode om det,
de er så SØDE, de to små svedsker.
Her er også kommet lidt i kagedåserne.
Jeg tar den nemme løsning igen i år.
I skal ikke forvente vaniljekranse og sirupskager.
Jeg har andre lige så gode opskrifter.

Donald sagde ...

Jeg siger også at jeg tror I nød det lige meget! Og tak fordi du lige gav dig tid til at dele med slænget her :)

AagePK sagde ...

Blev der heller ingen smagsprøver for Spunken? Jamen, så må han jo til den næste år!