27 juni 2012

Billeder fra fortiden

Moden fornyer sig hele tiden, men gentager sig ogsaa om og om igen. Toejmoden har efterhaanden gentaget sig sa mange gange at der ikke er saa mange variationer tilbage, som ikke allerede har vaert proevet paa en eller anden maade.


Instagram er et fotoprogram, som kan bruges paa de fleste moderne mobiltelefoner. Programmet kan faa ens billeder til at se ud som om de tilhoerer en anden tidsalder, f.eks. er der en version, der hedder '1977' og den faar virkelig billederne til at se ud som billeder fra 70'erne. BIlledet her er taget i dag. Motivet er tre af de gamke Routemasterbusser og looket er fra en tid taettere paa bussernes foedselsaar end dags dato.


Umiddelbart ser dette billede ogsaa gammelt ud. Farverne, den grynede kant, den gamle bygning i baggrunden - og saa er der gadefejeren. Gadefejeren, som i 2012 bruger en stoevsuger!


Jeg har brugt de sidste mange aftener paa at faa ryddet op i vores papirarbejde og i aftes fandt jeg disse to billeder, som ikke bare ser gamle ud, de er det! Det er nogle billeder jeg fik af min mor, da jeg var i DK lige foer jul. I flytteroden var de blevet blandet ind med regninger og bankudtog. 

Billedet med de flotte kaalhoveder forestiller min oldemor og oldefar med deres seks aeldste boern. De fik mindst en 3-4 stykker mere. Min bedstemor, som ikke er foedt endnu da billedet er taget, blev foedt i 1912. Jeg vil gaette paa billedet er fra omkring 1905, maaske et par aar foer. 


Billede nummer to er nok taget knap 25 aar senere, altsaa omkring 1930. Billedet er taget ved familiehjemmet, som har huset min bedstemors side af familien i rigtig mange aar. Foerste verdenskrig var overstaaet og de kaere smaa var blevet store og havde selv stiftet familie.

Min bedstemor er oeverst til hoejre i billedet og ligner sig selv som hun saa ud 70 aar senere; altid smart i toejet og med haaret sat. Jeg savner hende tit endnu, til trods for det efterhaanden er 12 aar siden hun doede. Da jeg var barn diskuterede hun og jeg engang aar 2000, som jeg slet ikke kunne forestille mig nogensinde skulle blive til virkelighed. "Du kommer til at opleve det, men det goer jeg nok ikke" spaaede hun. For en enkelt gangs skyld tog hun fejl - hun doede i Maj 2000! :)

4 kommentarer:

AagePK sagde ...

Jeg har også lige fået en stak billeder og papirer, som jeg skal have ordnet. Det er hyggeligt, og spændende: min oldemors pas, der kun blev brugt ved 2 lejligheder: hun fik det, fordi min far og hans søskende havde foræret hende en flyvetur, fra Kastrup til Malmø og tilbage, 1947, til hendes 80-års fødselsdag. Anden gang brugte hun det for at komme til min storesøsters barnedåb i '48, da boede mine forældre i Slesvig, og det var stadig British Zone, så der skulle flere dyre visa i.
Tina, jeg kan se, du stadig har dansk rod: flytteroden. Hæhæ! ;-)

Gowings sagde ...

Se nu er I kommet langt med flytteriet/istandsættelsen; nu har du overskud til det her. God sommer!

Fuur. sagde ...

Det sidste billede er fra 1932,
bedstemor daterede "næsten"alt.
Det første billede, med de fine kål, er der ikke nogen dato på.
Det er altid sjovt, at kikke tilbage, især gamle familiebilleder, kan sætte tankerne i sving.

Tina Wishart sagde ...

Aage - LOL!

Gowings - nemlig og det er baare dajli!

Moar - jeg vidste jeg ikke kunne have regnet helt galt, at doemme efter "toeserne". :) Det foerste billede er fra?