26 december 2008

Juledag :)

Juledag i London er ikke helt det samme som mange andre steder og juledag i vores hjem er isaer ikke helt lige som juledage er flest. Vi staar sent op og drysser rundt i nattoej indtil vi skal drage til Streatham til min svoger, hvor vi altid fejrer jul den 25.

I gaar skulle vi lige et smut i Heathrow, for at aflevere min veninde, som skulle flyve om eftermiddagen. Juledag og paaskesoendag er normalt de eneste dage paa aaret hvor butikkerne holder lukket, men selv paa de dage har vi mindst en tre-fire aabne koebmaend og en enkelt slagter, som er aaben paa vores high street. Engang var jeg meget imod det, men helt aerligt, hvis man ikke fejrer jul og paaske, hvorfor i alverden skulle man saa ikke holde ens forretning aaben? Heathrow var naermest mennesketom. Vi afleverede i den nye terminal 5 bygning, som jeg bare synes er saa smuk, men det er godt nok heller ikke svaert for den at vaere paenere og flottere end de andre meget aeldre terminalsbygninger!
Den rejsende kom smilende imod mig, da hun var tjekket ind. Hun var blevet opgraderet til business class, da flyselskabet havde overbooked hendes flight. :) For fedt! Vi skulle videre i teksten, saa hun blev sendt igennem tolden og jeg gik tilbage til de utaalmodige i bilen.


Himlen uden for lufthavnen var naermest bibelsk med store lysskafter straalende ned gennem skyerne. Det var saa smukt at jeg naesten slet ikke savnede lidt sne...

Vi susede tilbage ind gennem London, langs med Themsen, over Battersea Bridge, destination Streatham. Det var naesten som om vi kunne dufte maden helt ud til lufthavnen.

Ovnen var propfuld med adskillige forskellige laekre retter. Der var alt fra oksesteg og flaeskesteg med sproed svaerd til kalkun med "pigs in blankets". Pigs in blankets er en lille poelse svoebt i en skive bacon og de er saa laekre - og naesten ikke spor fedende... (ahemmm... en lille loegn engang imellem goer vel ingenting?)

Der var stuffing, roast potatoes, rosenkaal og guleroedder og vi guffede bare til vi var helt blaa i hovederne. Min svigerinde er simpelthen en af de bedste kokke jeg kender. INTET mislykkes i hendes koekken, tvaert imod!
Da knallerterne var blevet trukket, papirhatten var sat paa hovedet og vi alle havde stoennet over de elendige vittigheder,
Q. What's a witch's favourite subject?
A. Spelling (min nevoe foreslog "arts and crafts", hvilket jeg synes var en suveraen alternativ)
var det tid at finde desserten frem...

Christmas puddingen bliver nu om stunder stegt i mikroboelgeovnen, men den er ikke helt faerdig foer pyromantendenserne er tilfredsstillede. Min nevoe er familiens overpyroman, saa han haelder altid alkoholen over puddingen og mens en anden slukker for lyset, laver han den aarlige puddingbraending, mens vi andre hviner af fryd - eller rettere skraek! for at han braender den!
Heldigvis gik det endnu engang uden uheld og snart stod der en KAEMPE tallerkenfuld Christmas pudding paa min tallerken og saa er det bare at haelde en ordentlig gang brandy sauce (eller var det amaretto?) paa og frem med skeen. Uhmmm... hvor jeg bare elsker Christmas pudding - og joesses, hvor det giver en krydret "duft" senere paa aftenen, naar alle slaar mave!
Nissen var naaet frem og han var god ved os - rigtig god. Vi fik alt det vi kunne oenske os og lidt til! Joesses, hvor er vi priviligerede!








3 kommentarer:

anjoe sagde ...

Der ligger mere end én lille løgn på din tallerken, så bare du ikke fik en dårlig smag i munden ;-)

Jeg måtte google for at finde ud af, hvad roast potato er, og de er vist også lidt løgnagtige!

Men pyt, I fik hygget igennem - glædelig bagjul, Tina.

Kom så igang sagde ...

Det har da vist været altider juledag du har haft, med masse af god mad.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

LOL - der ligger altid rigeligt med pigs in blankets paa min tallerken. Jeg er vild med dem!
Maden var fantastisk og vi hyggede for alle pengene. :)
Glaedelig selv bagjul.