30 december 2008

Dagens lunch time vandring

Vi tager lidt god tid til lunch i disse mellemjuledage og i dag gik min kollega og jeg paa udflugt. Vi var begge paa nippet til at doe af sult, saa det var helt klart at vores tur skulle inkludere noget spiseligt og det helst saa snart som muligt, men vi havde lyst til noget lidt ud over det saedvanlige.

Vi skraaede igennem the Arcade ved Liverpool Street, saadan bare for hyggens skyld. Der var naesten mennesketomt, bortset fra uden for en enkelt restaurant, hvor der stod ca. 15-20 personer i koe udenfor restauranten. Vi opdagede at Marks og Spencers har overtaget mange af forretningerne og skal lave en stor "food hall" derinde. Ret fedt for os, men hvad er mindre fedt er at den marokkanske sandwichbiks er lukket. Aergerligt. De var saadan nogle soede mennesker og saa lavede de nogle fantastisk gode sandwiches.

Vi gik op gennem Spitalfields Market (skal lige huske at proeve paa at komme derom paa fredag - da er der markedsdag) og videre op gennem Fournier Street. Vi var nemlig blevet enige om at vi ville gaa paa en lille cafe i Brick Lane. Jeg kunne ikke staa for denne facade i Fournier Street. De smaa gule pletter paa vinduerne er smaa gule blomster med en roed prik i midte. Saa nuttede!

Cafeen ligger, som sagt, i Brick Lane og er, som langt de fleste spisesteder der, ejet af en Bengali (ehmmm... en fra Bangladesh). Bengalis er typisk muslimer og paa spisestederne har de altid en politik angaaende alkohol. Hvor vi gik til var der ingen alkohol tilladt paa stedet, andre steder har ikke udskaenkningslicens, men tillader at du tager din egen vin (drinks) med og saa er der naturligvis steder der har udskaenkningslicens.

Vi fik en ordentlig tallerkenfuld "chicken byriani" med masser af raa log og en sodavand til at skylle det ned med. Det var hvinendes koldt udenfor, men efter saadan en tallerkenfuld curry i maven var vi godt rustet til vejret. Cafeen har "fast food" moeblement, men maden er fantastisk og saa koster den under £5 pr. tallerken. Hvis man gaar til en af de paene restauranter med hvid dug koster det noget mere.

Brick Lane er et maerkeligt, men fedt sted. Naermest side om side med moskeen ligger denne nedlagte bar, med fed graffiti. Ok, saa graffitien er blevet udsat for graffiti og jeg ved ikke om du kan se hvad den foerste blaa mand har i munden, men ehmmm... host host...

Vi skraaede tilbage gennem Spitalfields Market, hvor vi kom om vi disse dejlige kvinder. Guderne maa vide hvordan vi ikke saa dem paa udturen. Vi har gaaet lige forbi dem!

Ingen kommentarer: