05 maj 2008

Looking for Banksy

Vi havde en del vi skulle naa i denne weekend og til trods for den var 50% laengere end normale weekender, takket vaere vores laenge ventede bank holiday, var vi lige ved at loebe toer for tid og slet ikke naa til Waterloo for at kigge paa graffiti!


Anyhow, efter vi havde faaet alt det vi skulle have gjort gjort, satte vi os i kareten og koerte til Waterloo omraadet, hvor vi var heldige nok at have en parkeringsplads til at vente paa os.
Vi stoppede hurtigt i "The Cut" og fik en sandwich og en drink, inden vi gik i koeen for at faa adgang til Leake Street, hvor den store og levende udstilling skulle staa.


Det viste sig at vaere en vis ide at fylde maven inden, for koeen var lang og droej, men heldigvis var vejrguderne med os og skoent det var varmt var det ikke vaerre end det var lige praecis behageligt.

Da vi endelig blev lukket igennem vidste vi naesten ikke hvilken retning vi skulle rette oejnene i, da der simpelthen var saa meget at kigge paa. Joesses, hvor er der meget talent rundt omkring i Europa - og rigtig mange af de talentfulde "udstillede" i dag.

Udstillingen var levende og man skulle bare lige registrere for at faa lov at udfolde sig paa det store laerred. Jeg havde ladet spritmakkeren ligge hjemme, saa vi gik lige forbi.

Vi saa adskillige kunstnere i arbejde og beundrede de mange kunstvaerker der allerede var paa vaeggene da vi ankom.
Nogle var bedre end andre, men alle havde en besked de gerne ville viderebringe. Foer vi gik ind sagde jeg til Lloyd at ham "Lost" manden havde haft travlt, for han var bare over alt og jeg snuppede et billede af ham der stencillede endnu en "lost plakat" op. Jeg synes han var sjov, men kunne ikke helt regne ham ud.

Leake Street er en gade der gaar under Waterloo Station og smart nok var det arrangeret saadan at man gik ind i den ene ende og skulle ud i den anden. Vi maatte staa i koe i en times tid, inden vi kunne komme ind, men saa var der frit slag i lige saa lang tid som vi ville have.


Det var lidt sjovt at se "Live East Die Young" graffitien, som vi lige havde fotograferet i Old Street for et par uger siden.

"Udstillingen" (jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal kalde det!) var fantastisk godt arrangeret og vi tog det stille og roligt mens vi gik igennem, saa vi kunne naa at se saa meget som muligt.

En af mine yndlings i hele udstillingen var denne her. Pudset er banket af muren i flere forskellige lag, for at give dybden paa farverne. Det var virkelig et kunstvaerk - og tiltrak ogsaa mange lange kameralinser!





Min absolutte yndlings var denne her, som er af Banksy. Hans graffiti siger altid saa utroligt meget og denne her opsummerer hele udstillingen i et billede! Billedet har rumsteret i mit hovede siden jeg saa det!


my other stencil is a banksy... :)

Vi tog ca en times tid til at gaa igennem hele gaden, men jeg kunne sagtens have brugt mange timer derinde. Vi havde dog en dinner aftale vi skulle naa, saa vi blev noedt til at beherske os. Jeg var bare saa glad for vi var kommet afsted at jeg sagtens kunne leve med bare at have en time der.

Da vi kom ud i den anden ende blev jeg interviewet af et film crew, som ville hoere folks reaktion paa udstillingen. "Kender du billedet bag dig?", spurgte intervieweren og pegede paa en "Lost" stencil. Jeg svarede at jeg synes han lignede en "Blues Brother". "Do you know who the artist is?" spurgte han og fortsatte at "It's Mr Brainwash"... Nu sidder jeg saa her og undrer mig. Har jeg lige taget et billede af Banksy, eller Mr Brainwash? Er det den samme person? Har jeg taget et billede af en helt tilfaeldig person, som bare er lidt lost? Jeg foeler som om jeg lige har deltaget i en episode af "SKUM"!

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

ÅRH! Det er jo næsten som at være der selv!!! TAK min skat! Den der Banksy - it says it all!

Unknown sagde ...

Hvor var det en skøn oplevelse, tusind tak Tina, har send link til vores søn. Det her må han bare se. Lige meget, hvilken by vi har rejst til, så har jeg altid taget billeder af grafik til sønnen. Måtte bare ha med hjem.
Fint og flot indlæg.

Tenna sagde ...

Fantastisk grafik! De kan deres kram - tak for ture ;-)

anjoe sagde ...

Forstår sørme godt, at du er glad for at ha' brugt noget af fridagen på den oplevelsesrige vandren rundt iblandt så mange forskellige graffitier...

Og som altid har du flot formidlet videre til os andre; ros og mange tak, Tina ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Fedt, jeg er glad for I kunne lide dem. Jeg er spaendt paa hvad der sker naar vejen bliver aabnet igen!