11 februar 2008

Speaker's corner

Loerdag morgen drog vi mod the West End for at faa en paa opleveren. Vi parkerede foerst under Hyde Park, hvor der ligger et kaempe parkeringshus. Der er et imponerende system af gange under jorden - og de er lange!

Naar vi har besoegende fra udlandet faar vi tit gjort meget som vi holder saa meget af at goere, men naesten aldrig faar os taget sammen til at goere ellers - saa som at gaa i Hyde Park - naermere bestemt Speaker's Corner.

Vejret var saa utrolig fint i weekenden. Vi havde 15 grader og hoje solskin - det var vidunderligt, isaer taget i betragtning af at jeg ikke var 100% rask, men i saadan noget vejr kan man nu sagtens gaa ud.

At nogle mennesker saa synes det er varmt nok til at sidde paa graesset er en helt anden sag. Jeg beholdt baade hat og handsker paa, mens egernerne slikkede sol i platantraeerne.

Speaker's Corner er et fantastisk sted - og et sted der forhaabentlig aldrig doer. Sommetider kan man vaere heldig med dem der taler der, andre gange er det hovedsageligt folk der ville oenske de havde et talent af en art, som resten af verden saa skal belemres med, men herre gud, generer de nogen, saa kan de jo enten protestere - eller gaa!

Denne lille nydelige dame med det paene ydre gemmer over et lidt skraemmende indre. Hun praedikede for at udlaendingene skulle pakke deres ting og rejse hjem til deres egne graesgange og saa ellers overlade England til Englaenderne. Jeg tror fuldstaendig hun ignorerede denne sjove mand, der stod og dirigerede hende, mens min elskede prompte blev sendt til Heathrow, for at finde et fly til Jamaica, da han er (i hendes forstand) en landsforraedder over for "sit eget land" og skulle skamme sig og rejse hjem med det samme. Konen var ikke selv her fra landet!

Denne smukke og velklaedte afrikanske mand var en bibelens mand og han praedikede saa fraaden stod om munden paa ham. Han var stor fortaler for at vi alle er et folk og at han ikke kunne vaere mere ligeglad om vi var sorte, hvide, kristne, muslimer, for vi er alle broedre og soestre i hans oejne. Han aensede ikke den lapsede klovn ifoert lilla glimmerhat og en stor gul ballon, til trods for glimmerhatten argumenterede at hans boernebog var verdens bedste bog, mens praedikanten selvfoelgelig bedyrede at bibelen var den eneste bog!

Denne maerkvaerdige person syntes at vaere en kristen joede! Jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvad hans budskab var, men han sang hoejt og klart, mens det Israelske flag vajede over ham. Han syntes ikke helt at vaere tilstede i det samme univers som resten af befolkningen.
One World talerne var, for mig, lige praecis det Speaker's Corner handler om - nemlig politik. One World er ikke en organisation jeg er kendt med, men efter jeg har hoert dem tale er jeg helt sikkert interesseret i at laere mere om dem. Deres webside kan findes her.

Paa billederne ser det ud som om de bare havde en lille tilskuer, men det var langt fra tilfaeldet, jeg faldt bare en lille bitte smule for deres aller mest interesserede tilskuer, for jeg synes han var saadan en flot fyr! :)

Hvis man gerne vil laere om den muslimske tro er Speaker's Corner altid et godt sted, for til trods for at de ikke praediker, saa praediker de godt nok haardt! Denne speaker var ikke saerlig god, men han saa ud som folk ville forvente, saa han trak folk til.


Der er, som sagt, altid en fantastisk masse forskellige mere eller mindre maerkvaerdige personager paa stedet. Denne "laekre" fyr tilboed gratis kys (kun til kvinder) og bedyrede saa hvilken sex-gud han er og at de kvinder der ikke har haft sex med ham har ikke levet. Jeg tvivler meget paa han nogensinde faar bid, men hvo intet vover...

Denne klaphat snakkede om - ehmmm... ingenting, tror jeg nok, vi blev i hvert fald ikke staaende laenge nok til at finde hverken hovede eller hale i noget af det der kom ud af hans mund. Han var ellers en vaeldigt sympatisk person, til trods for hjelmen!

I Speaker's Corner kan man finde svar paa alt, for der er saa mange kloge mennesker. Ham her er et one-stop-shop; han ved alt!


Israel har det eneste aegte demokrati, paastod denne unge mand. Hvordan han regnede den ud, er jeg ikke helt sikker paa, for vi blev ikke staaende hos ham laenge nok til at hoere noget fornuftigt. Jeg tror faktisk heller ikke han rigtig havde noget argument, for tilskuerskaren blev aldrig hos ham ret laenge.


Det var foerste gang far havde vaeret i Speaker's Corner og han fik virkelig en paa opleveren. Han kan ikke forstaa alt det de siger, men ham forstaar atmosfaeren og tager hjem en oplevelse rigere. Jeg tror ikke det er sidste gang han komme med i Speaker's Corner - og vi skal altsaa ogsaa der op noget tiere!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Perfekt! Han har elsket det, jeg ved det!!!

Tina - omme i London sagde ...

Saah, nu dur kommentarerne igen. Jubiii...
Jep - det var bare en fed oplevelse for ham.