13 august 2012

Vi tager den paene vej hjem

Vi havde et aerinde i Stratford i dag, lige ved siden af den Olympiske by, men overhovedet ikke i et Olympisk aerinde. Nu vi skulle afsted, blev vi enige om at goere en tur ud af det og tage den paene vej hjem.


Hvis nogen havde kaldt turen omkring Silvertown og the Royal Docks "den paene vej hjem" for nogle faa aar siden, saa havde jeg stirret maabende paa dem. Det er ikke laengere tilfaeldet, for over de sidste syv aar, siden London vandt kampen om den Olympiske ild, er store dele af OestLondon blevet transformeret.


The Excel Centre ligger ved the Royal Docks. Centeret har vaeret vaert for blandt andet boksning, Taekwondo og maaske ogsaa Judo over de sidste par uger. Jeg er ret sikker paa det har betydet god forretning for de smaa lokale firmaer. Mon ikke der er mange der ludselig faar oejnene op for f.eks. de vandsportsmuligheder der er lige der?


Jeg er ret sikker paa at denne sjove vandleg lynhurtigt kunne blive en attraktion for folk med store boern. De store bobler goer det muligt at gaa paa vandet, i bogstavligste forstand! :)


En anden attraktion er Londons nyeste skud paa det offentlig transportsystem, nemlig den nye "Emirates Airline", som forbinder the Royal Docks med the Greenwich Peninsula hvor the Dome har hjemme.


Efter at have staaet i koe i ca. tre kvarter, steg vi ombord paa en af de smaa kapsler, som suser over Themsen med smaa 9 mil i timen (omkring 15 km/t). Vi susede hurtigt op til den foerste "pael" og kunne se roegen fra den store brand i Dagenham.


Min elskede er ellers ikke saa vild med hoejder, men var meget opsat paa denne tur. Han gav et par gisp, men det gjorde alle de andre i vognen nu ogsaa.


Udsigten under hele turen er fantastisk. Man kan simpelthen se utroligt langt vaek og lige paa det sted er floden ret bred, saa det hele virker dobbelt saa stort som det i virkeligheden er.


Turen gik saa staerkt at jeg naesten ikke naaede at tage billeder, men fik dog et enkelt med hvor man kan se the Thames Barrier i baggrunden, hvis man ser godt efter - lige til hoejre for den lange hvide bygning.


Vi landede sikkert paa Greenwich halvoeen og havde allermest lyst til at tage med frem og tilbage et par ture mere, bare for turens skyld. :)


Vi havde dog endnu et stop paa programmet, saa vi beholdt begge foedder solidt plantet paa Sarf Londons lerede jord. Paa the Dome var der folk paa udflugt paa taget. Det havde jeg ikke set siden stedet blev bygget, men mon ikke jeg faktisk godt vidste at man kunne faa saadan en tur, hvis jeg taenker mig lidt om.


Grunden til vores videre faerd var at vi lige skulle have Dannebrog med paa turen. For godt fjorten dage siden var jeg ovre for at se efter den, men ikke tale om jeg kunne faa oeje paa den. Jeg kunne over hele hovedet ikke komme i tanker om hvor vidt det var en sejlbaad eller en motorbaad og nu forstaar jeg hvorfor; det er en motorbaad med master! Jeg ville oenske jeg havde fri i morgen, saa jeg kunne saette mig ned til Greenwich og se naar alle de flotte skibe forlader London nu de fantastike lege er forbi. Jeg maa holde oeje med skibslisterne, bare i tilfaelde af der er nogen der forlader os i morgen aften.

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Spændende ... vi så tårnene til svævebanen, da vi var i London i påsken. Jeg går da ud fra, at den bliver ved med at fungere, også efter OL? Det må blive en turistattraktion på højde med (!) The London Eye.

AagePK sagde ...

Den tur skal jeg da også nyde, næste gang vi indtager London. Men en skam, den er så hurtig: oppe i Sverige, ved Boliden, har de én, hvor man kan tage sin picnic-kurv med og nyde den medbragte mad, mens man svæver og elge og bjørn.
Hvornår bliver englænderne så jaloux på vort kongeskib, så giver Lizzie lov til at få sin yacht tilbage? De skulle spare, sagde, men de holder den jo stadig flydende i ship-shape (!), men nu kun som udstillingsgenstand. Og hun elsker jo den båd mindst lige så meget, som vor dronning elsker sin. Og med god grund!

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - det bliver garanteret en stor attraktion, og det er en del af det offentlige transportsystem, hvor man kan bruge sit Oysterkort til at komme over.

Aage - vu vil ikke fortyde det, det er simpelthen en oplevelse. Isaer tror jeg det vil overraske mange, som ikke er lokalt kendt, hvor spaendende den del af London er.
Mht kongeskibet, saa bliver det vidst ikke i Lizzies tid!