26 august 2012

Loerdagssnusetur

Paa en loerdag kan man naa at komme rigtig mange steder hen, hvis bare man staar tidligt nok op. Det gjorde vi ikke, langt fra, for jeg traengte bare saadan til at faa en god, lang nattesoevn, helt uden et vaekkeur til at forstyrre i morgentimerne.


Foerst paa eftermiddagen gik vi til stationen, destination ubestemt. Min aller kaereste soester er paa visit for foerste gang i omkring 100 aar og vi traengte bare saadan til at drage ud i verden og kigge paa, saa det gjorde vi; ifoert sommergarderoben, uanset den temmelig truende himmel.


Vores rejse bragte os blandt andet til det nyaabnede Leicester Square, hvis have over de sidste 20-25 aar har vaeret mere lukket end aaben, men nu i aller hoejeste grad er aaben - og rigtig flot. Bemaerk venligst - og temmelig vaad. Joesses, som det regnede, men vi havde da heldigvis en paraply og vi er, ifoelge min kaere moder, ikke lavet af sukker og smelter ergo ikke af en smule regn.


Leicester Square var pyntet op til Olympiaden, med guld, soelv og bronzemedaljer haengende i traeerne. De glimtede saa smukt i solen, som virkelig var der - imellem bygerne. For at sige det mildt, saa PISregnede det bare mellem solstrejfene!Vi gik en tur op gennem Chinatown og var egentlig paa vej til the Natural History Museum, men blev ved med at blive distraherede af dette og hint. Det er fantisk slet ikke spor svaert at distrahere os, naar der staar saa meget og saa mange alle steder, som bare traenger saa meget til at blive fotograferet!


Regnen var aldrig saadan for alvor langt vaek, men heldigvis fangede vi det helt rigtige tidspunkt at finde et kaffehus, for vi fik alt fra kaempe tordenskrald til lyn paa tvaers og et godt regnskyl. Joesses, som det regnede!


Da regnen saadan ca naesten hoerte op (i mindst 10 minutter...), smuttede vi ned i Carnaby Street, "Swinging London"s hjemsted. Da jeg, i tidernes morgen, flyttede til London var det et af de steder hvor man gik hen for at finde punkertoej og sko, men i dag er det noget mere mondaent. 


Ved siden af Carnaby Street ligger Kingly Court. Kingly Court huser en masse unge designere og har blandt andet en garnbutik, som jeg i umindelige tider har haft planer om lige at finde. Jeg fandt den i dag, paa oeverste etage - den var lukket!


Guderne maa vide hvor mange km vi fik flyttet i dag, men det var ikke saa faa og jeg skal ikke sige andet end man bliver traet efter saadan en omgang. I morgen er der atter en dag og monstro der ikke er flere km at daekke? :)

3 kommentarer:

AagePK sagde ...

Er det virkeligt nødvendigt at skrive Newport Place på kinesisk? Gider de folk ikke lære engelsk?
Bortset fra de dejlige billeder: Du MÅ se at få fat i fredagens "Berlingske Weekendavis", der er en hel side om Fur. Og vi glæder os rigtigt meget til på lørdag, hvor temaaftenen på DR2.tv er øer, og hvor det er Furs tur, efter at vi har været på Ærø og Orø. Du må få familien til at optage og sende en dvd.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - i Chinatown staar alle gadeskiltene paa kinesisk og i Banglatown paa Bangladeshisk (eller hvad hulen nu det hedder paa dansk). Offentlige pjecer findes paa utallige sprog og i det hele taget er vi meget opmaerksomme paa den maengde indvandrere vi har i landet, som maaske skal have en hjaelpende haand med sproget.

Mht Fur programmet, saa glaeder jeg mig MEGET til at se det. Jeg tror nok jeg kan se det online. :)

AagePK sagde ...

Jeg mener nu, at det er misforstået hensyntagen, fordi det hæmmer integrationen: hvis ikke der er en grund til at lære sig lokalsproget at kende, gør folk det ikke, og så får man en ghetto.