25 august 2012

Fyr og flamme!

Sommetider kan man vaere saa heldig at vaere paa det rigtige sted, paa det rigtige tidspunkt. Det var jeg i dag. Jeg havde et aerinde ved Charing Cross station i morges og da jeg var ved at gaa fra moedet fik jeg at vide at den Paralympiske flamme var ved at blive taendt paa Trafalgar Square...


I loebet af nul komma ingenting stod jeg paa Trafalgar Square og ganske rigtigt var der nogen der havde vaeret ved at lege med ild!


Trafalgar Square har en stor, naturlig scene foroven for trapperne fra pladsen, hvor der er nem adgang til baade blinde og folk paa krykker og i koerestole - det er vaeldig praktisk, naar det er Paralympiadens flamme der skal sendes landet rundt! De tre roed/blaa/groenne striber paa soejlerne er Paralympiadens "ringe" - ogsaa kaldet agitos, som representerer de farver der er mest brugte i alle verdens flag. Fed ide!


Flammen, som var kommet fra et lille spejderbaal i hver af Nordirland, Skotland, Wales og England, var blevet brugt til at taende holderen for oven. Det havde Claire Lomas, den smilende kvinde, der her staar og snakker med Boris Johnson, staaet for. Claire Lomas var en meget dygtig rytter, som faldt af hesten og knaekkede ryggen. Hun arbejder nu haardt paa at faa laert og gaa igen og "gik" the London Marathon, i det gaastativ som hun ogsaa har paa her. Joesses, det maa vaere sejt!


Sebastian Coe var naturligvis ogsaa tilstede, som han har vaeret hver dag, til ALT hvad der har med Olympiaden at goere. Hvis ikke allerede han havde alle de titler et menneske kan faa, saa ville jeg koere kampagne for at faa ham slaaet til ridder! Om nogen, har han i hvert fald fortjent det!


Imorgen vil vi gaa ud og kigge lidt paa byen og snuse lidt til den Paralympiske atmosfaere; monstro ikke den saa smaat indfinder sig?

5 kommentarer:

AagePK sagde ...

Hvad forestiller man sig som "paralympisk atmosfære"?
Tyskerne har et bon mot, der siger:"Humor ist, wenn man trotzdem lacht". Jeg synes, der er mere; men Claire Lomas viser da noget af det:"Ja, jeg faldt af hesten, ja, det gør ondt! Men det skal da ikke afholde mig fra at få det bedste ud af mit liv, og en griner indimellem!"
Det får mig til at tænke på vor egen Lis Hartell, der vandt sølv i dressur, efter at hun havde fået børnelammelse.
Godt med seje kvinder, og mænd, der kan være gode eksempler.

KirstenK sagde ...

Det var da en dejlig oplevelse sådan helt uventet at få med...Herlige billeder

Tina - omme i London sagde ...

Aage - det er fantastisk den livsgnist nogle mennesker har, selv efter saadan en omgang.

Kirsten - meget og tak.

Sole sagde ...

Du er da spritgo' til at vaere det rigtige sted paa det rigtige tidspunkt!!! Sikken oplevelse!!

FUUR. sagde ...

Altid på pletten Tina,
dejligt,
at være med på sidelinien.