29 august 2012

Dagens lunch time vandring

Jeg havde mindre at lave paa arbejde i dag end normalt og havde derfor chancen for at gaa ud og nyde det gode vejr i en times tid. 


Jeg smuttede om forbi St Paul's til St Dunstans Hill, hvor jeg havde udset mig et hjoerne til at nyde min lunch. Der var folk uden for de fleste pubber - jeg var ikke den eneste der havde udset i dag til en hvor vejret skulle nydes.


Himlen begynder saa smaat at antage den dybe Septemberblaa kuloer, som varsler efteraaret og jeg er ganske klar over at det er nu udespisningen skal udnyttes, foer baenkene pludselig bliver for vaade og for kolde til at sidde paa. :)


Rundt omkring i the City er der masser af baenke man kan slaa sig ned paa. Nogle skal man vide hvor staar, for at finde dem - det er tilfaeldet med de her, som staar bag "St Andrew by the Wardrobe" kirken. 


Pladsen i solen passede lige til jeg kunne saette mig en halvtimestid, faa noget at spise og chatte lidt med min kaere familie, via diverse telefonprogrammer.
Kirken er en af de 51 City of London kirker som Christopher Wren genopbyggede efter storbranden i 1666. Fidusen paa billedet ovenfor er en lynafleder - sat op af lynafledereksperten! :)


Det er ikke nemt at faa et billede af kirken, da den staar klemt ind mellem diverse andre bygninger. Jeg kunne ikke hoere eller se at der foregik noget derinde i dag, men skoent kirken er en "Church of England" kirke, saa bruges den af adskillige forskellige trosretninger i loebet af ugen.


Som saa mange andre steder i the City, skal man vide der er et sted at gaa hen, for at finde ind omkring kirken. Der er saa mange smaa snoerklede gader og straeder, som gemmer paa alle mulige flotte steder.


De smaa, smalle straeder er fra lang tid foer man skulle have plads til biler og busser og folk bare faerdes til fods. Til fods kan man stoppe op og tage billeder akkurat lige saa tit som man vil - og det vil man tit. :)

Jeg kan da ikke bare gaa forbi saadan en knaldhamrendes roed doer, helt uden at stoppe og tage et billede.


Det er ikke usaedvanligt at de bitte smaa gader har traffik, der flyder i begge retninger. Naah ja, flyder og flyder er maaske saa meget sagt og det er som regel kun taxaerne der forvilder sig derind, da det stor set er umuligt at vende paa snaever en plads, med en almindelig bil.


Nogle faa steder, som paa billedet ovenfor, er der kun plads til cykler kan koere igennem, men det er langt fra normen. 


Min time var ved at vaere forsvundet mellem fingrene paa mig, saa jeg smuttede op gennem Carter Lane, bag om St Paul's og tilbage til kontoret. Det er garanteret sundt med saadan en lille vitaminindsproejtning midt paa dagen - jeg har det i hvert fald saa meget bedre bagefter. :)6 kommentarer:

Eva sagde ...

Det må være skønt, når der er tid til en ekstra lang frokostpause og så kunne tage sådan en gå tur:) Tak, fordi vi måtte kigge med.

Inge sagde ...

Tak for en dejlig tur i de smalle City gader.

AagePK sagde ...

Og vi har det også rigtigt godt efter at have fulgt dig på turen.
Når man tænker på, hvad London blev udsat for under krigen, så er det jo mærkelsesbeværdigt , at så mange gamle bygninger har overlevet, og ligesom efter Den store Brand, har man ikke udnyttet muligheden for at "rydde op" og skabe lige gader. Det er man jo taknemmelig for i dag. Noget andet end med Barbican.

FUUR. sagde ...

Det var en dejlig tur, også i dag
lærte vi lidt historie.
TAK FOR TUREN!

AagePK sagde ...

Hov: glemte du ikke at sætte navn på den sidste kirke? Den har ellers et endnu sjovere navn end St Andrew-by-the-Wardrobe: St James Garlickhythe, hvis jeg ikke tager fejl, også kaldet Wrens Lantern. Selvom han vist ikke var den, der gjorde tårnet færdig.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, det er vidunderligt og velbekom!

Inge - selv tak. :)

Aage - the City og the West End fungerer som de er, men udenfor rejsezone 1 traenger mange steder godt nok til at blive Barbicaniseret lidt. :)

Moar - du er altid velkommen paa mine ture. :)