29 august 2010

Soendagseksperiment

Jeg blev nomineret af min elskede til at lave mad i aften og eftersom han som regel goer det, saa kunne jeg jo ikke saa godt protestere... Jeg har nu heller ikke noget imod at lave mad, naar det er paa en dag, hvor jeg har god tid - og det har jeg i dag.
Jeg havde bedt om at faa en roedspaette med i indkoebsposen og vidste at vi ogsaa havde nogle nye kartofler, der kunne spises til og saa var det jo bare om at finde paa noget tilbehoer. Jeg havde planer om at skulle proeve at lave noget salsa, saa jeg fiskede kogebogen frem.
Jeg havde havde langt fra praecis de ingredienser de mente man skulle have i, men fik da tryllet nogle smaa tomater frem fra koeleskabet, sammen med et lille loeg, noget hvidloeg, lidt frisk chili, et skvat lime juice og en teskefuld havsalt med franske krydderier i.
Saa manglede jeg bare den sidste ingrediens, som jeg bare slet ikke var sikker paa hvad var! "cilantro leaves: stod der i opskriften og heldigvis havde jeg da Google ved haanden. Bogen er amerikansk, derfor det mystiske ord, det var coriander leaves der skulle til. Vi smuttede en tur i den naermeste lille biks og fik en dusk saa stor at der var nok til at fryse en del af bladene ogsaa.
Hele baduljen blev haeldt i blenderen, i den raekkefoelge der stod i opskriften, eller rettere i den raekkefoelge jeg havde lavet opskriften om i! Lynhurtigt duftede der vildt godt af tomater, coriander og hvidloeg, saa meget at min elskede kom tilstroemmende, for at finde ud af hvad det var der duftede saa godt. :)

En balje salsa, groft hakket, lige som vi kan lide det. Nej, hvor glaeder jeg mig til det er spisetid!

6 kommentarer:

Helle sagde ...

Det ser superlækkert ud :-)

Tina - omme i London sagde ...

Det var det godt nok ogsaa. :)

Anonym sagde ...

Du bliver nok snart igen bedt om at kokkerere :-D
Rigtig god uge med det omskiftelige vejr omme i London!

Tina - omme i London sagde ...

Det tror jeg nok, for det var saa stor en succes at vi spiste det rub og stub! :)

Donald sagde ...

Altså dog, jeg har haft den blender stående i årevis, og har nydt når andre lavede grøntsagssuppe eller tomat-suppe eller, hmmm, det hedder noget specielt når man laver kold tomatsuppe på den måde og det dufter og smager, som du siger ovenud godt. Det må blive det næste lille succes-projekt her i landsbyen :-)

Tina - omme i London sagde ...

god fornoejelse. :) Gazpacho hedder den kolde supper. :)