21 august 2010

Et lille eksperiment

Jeg fik pludselig lyst til at proeve at lave "poached eggs", som jeg ikke lige ved hvad kaldes paa dansk, men jeg greb en kogebog, som kunne give mig lidt vink, raad og vejledning og gik igang.
Man tager: et antal aeg (i dette tilfaelde fire styks), en grydefuld kogende vand, en underkop (eller en anden lille tallerken, naar man ikke lige har en underkop ved haanden!) og en stor metalske.

Ifoelge opskriften skal aeggene ligge i en lille balje kogende vand i 30 sekunder, saa hviderne begynder at stivne lidt inden man knaekker aeggene ud paa tallerkenen. Mens vandet koger haeldes aegget i gryden og vupti former man dem lige som perfekte, aeggeformede aeg, med metalskeen.

Hvis du kunne taenke dig at se hvordan resultatet skulle se ud, saa kig lige her og NEJ, du er ikke landet paa en forkert side, det er virkelig saadan de burde se ud, men ikke helt saadan mine kom til at se ud! Maaske vandet ikke ligefrem skulle spilkoge, maaske man virkelig skulle proeve med en underkop!
Resultatet var, trods udseendet, rigtig godt paa et stykke rugbroed med ristede tomater, avocado, et lille drys dild og en klat chili. Saa har vi ogsaa proevet det!

5 kommentarer:

Lone sagde ...

De hedder slet og ret pocherede æg.

Hvor er det mange år siden jeg sidst har fået sådan.... Måske skulle man prøve :o)

Annette's space sagde ...

Det hedder de nemlig, porcherede æg og er efter min mening en vederstyggelighed på linie med lever, østers og rå æggeblommer, så jeg skal helt sikkert ikke prøve det ngensinde :-)) :-))

Tina - omme i London sagde ...

Lone - ja, det var jo ikke saa vanskeligt at oversaette! :)
Jeg vil foreslaa du gaar anderledes til vaerks end mig!

Annette - LOL, du slipper for at spise dem!

Kirsten sagde ...

Jo friskere æg jo nemmere samler de sig, men ellers kan en lille smule eddike i vandet hjælpe.
De smager rigtig godt på toast med spinat og så hedder de Florentine.

Hilsen Kirsten,
der aldrig laver mad, men er gift med en kok.

Tina - omme i London sagde ...

Kirsten - jeg har ogsaa laest mig til tricket med eddiken og et helt andet trick, som er lidt snyd, men ret smart; nemlig at putte aegget i en lille plasticpose...