11 august 2010

Birmingham tur retur

En tur til Birmingham var paa programmet i dag. Jeg skulle afsted med et par kolleger, saa vi kunne moede vores kolleger i Birmingham konteret og faa en fornemmelse af hvad der foregaar der.
Jeg vaagnede noget tidligere end normalt og havde tid til at smide fotografiapparatet i tasken og drosle ned til togstationen. Luften var klar og skarp og foeltes en anelse sensommeragtig og synet af de naesten modne hyldebaer passede ret godt ind i det billede.

Da jeg alligevel havde faaet fotografiapparatet med snuppede jeg lige en opdatering paa the Shard ved London Bridge. Den begynder rigtig at tage facon og efterhaanden kommer der glas paa strukturen. Jeg glaeder mig simpelthen helt vildt til at se den faerdig!

Toget til Birmingham gaar fra Euston station, hvor jeg blev moedt af et punket naesehorn med roed hanekam! Den viste sig at vaere fra en kunstinstallation i Chester, som er en skoen by og kunstinstallationen ser heller ikke saa tosset ud, den er vidst ret naert beslaegtet med elefant paraden fra tidligere paa aaret.


Birmingham kender jeg naesten slet ikke, til trods for den er vores anden stoerste by. Jeg har koert igennem nogle gange, men har aldrig haft tid til at bruge tid i byen; det haaber jeg paa jeg faar, da jeg temmelig sikkert faar en del grund til at komme der indtil flere gange om aaret. Der er rigtig mange spaendende bygninger med masser af baade historiske som mange flotte og nye bygninger i et sammensurium. Umiddelbart ser det ud som om Birmingham er sluppet let igennem anden verdenskrig, men det er ikke tilfaeldet. Faktisk havde de deres egen Blitz og mistede rigtig mange bygninger, men i de seneste aar er der blevet brugt rigtig mange penge paa at saette alting i stand, inclusiv restaurering af gamle bygninger.
Dagen gik lynhurtig og alt for snart var det tid at finde tilbage til stationen. Vi havde ikke forladt bygningen hvor vi var til moede siden vi var ankommet om morgenen! Jeg satte mig til rette paa toget med et par rapporter der skulle laeses i den ene haand og fotografiapparatet i den anden haand. Det er egentlig naesten umuligt at tage billeder fra et hurtigtog, men jeg naaede dog at faa et billede af denne loeve, der er skaaret ud af bakkesiden. Jeg elsker disse "hill figures" (bakke figurer!) som de kaldes og denne her er faktisk en reklame, for Whipsnade Zoo!

I loebet af ingen tid var vi tilbage inden for Londons bygraense og farten blev sat ned til et tempo, som fotografiapparatet saadan ca. kunne foelge med til. Der er saa at sige ikke noget mobilsignal paa toget, saa man kunne saadan set sagtens sidde og faa en lille lur uden forstyrrelser, men saa kan man jo ikke ogsaa kigge ud af vinduerne!
Jeg var godt moer inden jeg naaede tilbage til Sarf London igen, men ogsaa en oplevelse rigere!

3 kommentarer:

AagePK sagde ...

1.) Du kommer da aldrig til at se The Shard, andre nye højhuse kommer garanteret til at tage udsynet.
2.) Hvornår kommer der myre-parade, frøparade, regnormepa............................
3.) De hvide heste var flotte, og de havde historie, fra før romertiden. Men reklamer for zoologiske haver, er vi så ikke ovre i kitsch og inflation? Har I også en hvid MacDonald?
Hilsen fra Jeronimus
;-)

Anonym sagde ...

Hvad AagePK fører sig frem med, både her og andre steder, vil jeg lade være ukommenteret - men pipper lige, at det aldrig er kedeligt at følge din blog, hvor end du befinder dig/og med hvilke personer dagene nydes :-)

Tina - omme i London sagde ...

Aage - det bliver vidst ikke i min levetid at der kommer noget til at tage udsynet for the Shard! :) Myreparaden foregaar paa min terrasse og froeer og regnorme kan jeg vidst ogsaa finde der. De hvide heste er flotte. Jeg har vidst vist den fra Folkestone foer? Loeven er liiige ude paa overdrevet!

Anjoe - tak skal du have. Jeg nyder, helt sikkert!