17 april 2010

Havevejr

Vi vaagnede til det smukkeste vejr i mands minde, ja, saadan foeltes det i hvert fald efter nogle gispendes kolde dage i denne uge. Vi skulle have gaester til aften, saa allerede da jeg stod op spekulerede jeg i hvordan jeg skulle faa lusket lidt tid i haven ind i dagens program.
Foerste punkt paa dagsordenen var at faa handlet, saa vi snuppede noget morgenmad og begav os ud i det pulserende byliv. Haveproblemet loeste imidlertid sig selv, da min veninde ringede for at sige vi endelig ikke skulle handle til aftensmad til dem, da hun ikke havde det saerlig godt. Resten af familien ville komme forbi lidt senere paa aftenen, bare for at sige goddag.

Vi greb chancen og skyndte os at tage en hurtig runde i supermarkedet og koerte saa i havecenteret, da jeg liiige skulle have et par ting til vores bed ude ved fordoeren.

Efter at have troet vi skulle stjaele en enkelt time i haven var det ret fedt lige pludselig at faa en hel dag foraeret. Min elskede havde ordnet alt det grove i loebet af ugen, saa det var bare at gaa igang med diverse potter og bede, der lige skulle have en ansigtsloeftning.
Jeg elsker at gaa og sysle i haven saadan helt uden tidspres og inden vi fik set os omkring var dagen gaaet. Det var bare saa varmt og laekkert og det er da slet ikke til at fatte, naar man tager i betragtning at her i hele ugen har vaeret rigtig koldt - selv i solen.

Barometeret stod i aftes paa 1020 og er nu faldet til 1015. Himlen er fuldstaendig klar og der er snakke om nattefrost paa udsatte steder i det nordlige, men her holder vi os paa minimum 5-6 grader. Vi har ikke set saa meget som en enkelt sky paa himlen i de sidste to dage og jeg kan da ikke lade vaere med at taenke paa at maa vaere forbundet med den manglende flytrafik.

Fyraftensoellen, som var en flaske cider, blev indtaget paa terassen - under parasollen. Det var godt lige at faa luftet stolehynderne og faa parasollen haengt op. Nu maa det fine vejr godt fortsaette, for vi er helt og aldeles klar til at sidde og nyde!

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Det ser sørme indbydende ud. Helt sommerligt.

Liselotte sagde ...

Hold da op, som det ser vidunderligt ud - jeg SAVNER det gode vejr :-)

AagePK sagde ...

Godt nok er der sket en klimaforandring, men med mødet i Københavnstrup har Lars Uløkke jo sat det på stand-by; så siden hvornår kan man servere engelske oliven? At det så er til engelsk cider er jo bare typisk, så genkender man britisk gastronomi!
Derudover er jeg alvorligt bange for, at dine danske rødder nok skal komme efter dig, hvis du fortfarende udbreder dig om det skønne, dejlige varme vejr ved de engelske kyster.
;-)

Tina - omme i London sagde ...

Eva - weekenden har vaeret ikke mindre end vidunderlig. Solen har skinnet fra en skyfri himmel og vi har haft tid at nyde!

Liselotte - det kan jeg godt forstaa, det er skoent!

Aage - he he, I kan bare komme an. Den globale opvarmning er tilbage saa vulkanerne sprutter!