30 december 2008

Thai ginger soup

Til min foedselsdag fik jeg en laenge oensket food processor, eller rettere er det faktisk en blender, men en helt speciel en af slagsen. Den har en 2 hk motor, hvilket ikke sagde mig noget som helst, men som min mand fortaeller mig er lidt af et baest. Det kunne jeg godt regne ud, da jeg saa hvad den gjorde ved en hel skaalfuld store isterninger. GULP - man skal godt nok ikke stikke fingrene i, mens den koerer!

Mandfolkene i huset havde i dag arbejdet paa loftet hele dagen og jeg vidste jeg ville vaere tidligt hjemme fra arbejde, saa havde lovet at jeg nok skulle lave mad, naar jeg kom hjem, for jeg ville proeve en opskrift vi smagte da vi koebte den famoese maskine, nemlig "Thai ginger soup" (ingefaersuppe paa Thailandsk).


Der skal mange ting til at lave saadan en balje suppe, men det er ikke dyre ting og ting man let kan have liggende i koeleskabet. Man tager:
500ml water
1 Spring Onion (jeg havde ikke lige et, saa jeg brugte et lille loeg i stedet. Mere loeg ville vaere en god ide)
1 Small Carrot (jeg brugte vidst lidt mere end var noedvendigt)
1/2 Stalk Celery
1 Thin Slice Lemon, peeled
1/4 Apple
130 g Cashew Nuts (approx 2 handfuls)
1 Small Slice Courgette (igen smed jeg lidt mere i end bare en skive og naeste gang kommer der en hel en i)
1 Small Slice Cabbage
1 Slice Red Pepper
1/2 Clove Garlic
(ok, saa jeg smed to fed hvidloeg i, men det skal da smage af noget)
10 g Fresh Coriander (approx 1 handful) (naeste gang skal der 100g i!)
1 cm Slice Ginger (depending on taste) (brug rigeligt)
1 Vegetable Stock Cube (laes: 2!)
250 ml Coconut Milk (optional) (jeg bruger bare en klump creamed coconut i stedet og haelder lidt ekstra vand i)
170 g Cooked, Cubed Chicken (optional) (kom ikke i min)
160 g Cooked Noodles (optional) (dem lavede jeg ved siden af og lagde dem i tallerkenen inden jeg serverede suppen.)
Desuden vil jeg for eftertiden tilsaette nogle flere og staerkere smagsstoffer, saa som lidt salt og en skefuld chili sauce, for lige som at lave smagen lidt skarpere.
Place all ingredients in Vita-Mix container in order listed. Secure 2-part lid. Select VARIABLE, speed #1. Turn machine ON and quickly increase speed to #10, then to HIGH. Run for 5 to 6 minutes or until steam escapes through the lid plug opening. Reduce to VARIABLE, speed #3 and add cooked cubed chicken and/or noodles thru lid opening and run for an additional 5 seconds. Serve immediately.

Blenderen snurrede og knurrede og moste og hakkede og blev ved i godt 6 minutter og saa begyndte den at blive varm.


Jeg aabnede laaget og fandt den laekreste og mest cremede suppe. WAURV - akkurat som de goer i reklamerne. Jeg havde varmet nogle flutes til at spise til og snart var det hele pist vaek borte! Suppen var virkelig laekker og cremet, helt uden at have tilsat fedtstoffer, men den traengte til lidt ekstra smag. Jeg har allerede rettet lidt paa opskriften, men den skal jeg nu nok faa en god suppe ud af. Jeg vil virkelig til at bruge den blender noget mere, for der er uanede muligheder for rigtig sunde og hjemmelavede supper og retter. Jeg foeler mig lidt som Gertrud Sand, med min nye FOOOOOOD PROCESSOR og jeg er bare saa glad for den!

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Vi anbefaler varmt at riste cashew nødderne let på en tør pande, før de plaskes i ...

Madame sagde ...

Det lyder rigtig lækkert, Tina, jeg får helt lyst til at prøve vores store blender på noget lignende. Jeg har aldrig lavet suppe på den måde - men det er jo genialt.
Tak for en god idé, og godt nytår til jer :o)

Tina - omme i London sagde ...

Jeg tror jeg bruger saltede og ristede cashewnoedder naeste gang, for de giver da lidt smag. Anyhow, det var virkelig laekkert, da vi lige haeldte lidt forskellige krydderi i.

Marianne sagde ...

Mums fru Gertrud Sand siger jeg bare..... Du og dine ønskes et godt og lykkebringende Nytår her fra ønskeøen i hovedstaden :-)

Marianne sagde ...

Det lyder ganske lækkert! Måske skulle det prøves i det nye år.

Rigtig godt nytår! Håber, du får en fantastisk aften :0)

Tina - omme i London sagde ...

Tak, tak og atter tak og i lige maade. :)

Unknown sagde ...

Saadan en maskine bliver faktisk uundvaerlig naar foerst man bliver gode venner med den. Hvis du er til supper, maa jeg anbefale "The Soup Book" fra New Covent Garden Soup Co som jeg slaebte med hjem fra London. fantastisk bog spaekket med gode opskrifter.

Tina - omme i London sagde ...

Kat - jeg proever paa at bruge den saa meget som muligt, for paa den maade faar vi saa mange flere groentsager etc. Maskinen kom med en stor opskriftsbog skrevet specielt for den, samt en anden bog med 365 opskrifter i, saa jeg tror ikke vi kommer til at mangle opskrifter med det foerste. :) Covent Garden soups er for oevrigt rigtig gode. Ogsaa de faerdige man kan koebe i supermarkedet.