06 august 2012

Et studie i nationalfarver

I disse dage har vi, forstaaeligt nok, en hel del turister i byen. Nogle nationaliteter kan ikke rejse hjemmefra uden at baere synligt bevis paa hvor de kommer fra, mens andre over hele hovedet ikke lader sig maerke med deres nationalitet, naar de er hjemmefra. 


I aar er der visse farver der praeger gadebilledet, blandt andet orange - som er hollaendernes kuloer. Farven er virkelig genkendelig, ret festlig og i dette tilfaelde faktisk ogsaa ganske paen. Fruen saa over hele hovedet ikke sur ud, jeg fangede hende bare lige i det forkerte oejeblik.


I Stratford stoedte vi paa disse to soede Amerikanske piger, som man da virkelig maa sige havde gjort noget for at fremme faedrelandets image. Det var ikke de vaerste ambassadoerer man kunne sende ud i verden. :)


Australerne tog den vittige version, da der simpelthen ikke er andet at goere ved de afskyelige kuloerer deres hold er blevet udstyret med. Hvis jeg var cykelloeber og blev praesenteret med saadan en raedselsfuld kanariegul og skinnede bodystocking, som ikke overlader meget til fantasien, havde jeg kvaerket designeren!


Jamaicas flag er et af de mere genkendelige. Farverne er maaske ikke specielt flatterende paa de fleste mennesker, men de er i hvert fald meget brugt og der findes ikke en beklaedningsgenstand man ikke kan faa i de Jamaicanske farver. :)


I aar har der vaeret et temmelig godt udvalg i forretningerne i diverse boetter med ansigtsmaling, negltatoveringer og alt inden for toej og ting i Union Jack moensteret. Vi har jo ikke lavet andet end at fejre hele sommeren. Disse tre piger havde vaeret i Greenwich Park for at se paa heste tam tam og var saa taget til Stratford, ved den Olympiske by, for at suge stemningen op.


Mexikanerne er ikke nogen vi normalt laegger maerke til i gadebilledet, men naar de tager den velkendte sombrero paa, saa er de ikke til at tage fejl af! Den lille mand med den store hat vakte isaer stor glaede hos diverse fotografer. Han var sgi da ogsaa nuttet.


Jeg moedte en enkelt franskmand med tricolor malet paa kinden, ellers var de nu ikke meget at se i gadebilledet i weekenden.




Brazilianerne kan som oftest baade ses og hoeres paa lang afstand og manden med hatten var meget ivrig efter at blive foreviget med sit flag. Han er naturligvis i traening til om fire aar. Jeg har paa fornemmeren at aabningsceremonien bliver til at baade se og hoere. :)


Som sagt er der ingen mangel paa Jamaicanske beklaedningsgenstande. For det ikke skal vaere loegn, kan man faa et par Jamaicanske arme - Bolt Usain arme. :)



7 kommentarer:

Eva sagde ...

Nåh, den der cykel-dragt er da meget pæn.... ;)

Skønne billeder af glade mennesker.

mjø ;o) sagde ...

Iiih, altsaa - dejlige dejlige billeder - stemningen er naesten til at foele, fysisk, selvom det kun er billeder - og osse selvom man ikke foelger ret meget med, udover i hanbold og hunbold...

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Er der ikke et billede af dig i Jamaica - farver ??? vil gerne se :)

Sylvia sagde ...

Å, så herlig å se!
Men en Nordmann så du nok ikke. Vi er litt mer forsiktige, vi!

Ellen sagde ...

Sikke en herlig billedkavalkade - tak for den :-)
Selv om vi helt bevidst har valgt London-OL fra, er det alligevel dejligt at se nogle stemningsbilleder fra byen.

AagePK sagde ...

Cykelløber? man skal helt tilbage til 1890'rne for at finde den betegnelse på dansk, hvor man også kaldte cyklister Hjulryttere, ifølge Ordbog over det danske Sprog. Hvornår var det lige, du forlod landet? I dag bruger vi mest udtrykket cykelryttere om sportsfolk på cykel.
Hvad din fantasier går ud på skal jeg ikke komme nærmere ind på, men klokken står vist på 2 i alle tilfælde? ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Eva - det med cykeldragten naegter jeg at tro paa du mener! :)

Mjoe - paa torsdag skal vi ind og se hunbold. Jeg tror paa stemningen bliver at baade se og maerke. :)

Sussi - nej! :)

Sylvia - HA, jeg udelod det norske billede, da det ikke blev saa godt, men nu skal det frem!

Ellen - tak :)

Aage - det var i hvert fald i et tidligere aarhundrede! :)