11 august 2012

Er det her der er fest?

Hele formiddagen kunne vi hoere musik og trommerytmer et eller andet sted i gaderne omkring hvor vi bor. Musikken loed indisk, saa jeg sendte en besked til en af mine indiske venner og forhoerte mig om de har en festival i dag. "Det var nu i gaar, men der er folk der fejrer i dag" loed beskeden tilbage.  


Musikken blev ved laenge, saa jeg begav mig ned til den naermeste park, for at se om det var der der var fest. I parken aandede der fred og idyl. Folk laa og slikkede sol, drak en oel eller spiste en is og saa ikke meget ud som om de havde gang i en indisk festival.


Biblioteket, som ligger ved siden af parken, laa ogsaa stille hen, men stadigvaek kunne jeg hoere trommer og klokkers ringen, saa jeg gik efter lyden.


Lyden viste sig at komme fra et lille forsamlingshus i nabolaget. En hindu organisation havde arrangeret en lille gadefest i anledning af Krishna Janmashtamis foedselsdag. Janmashtamis er i foelge min veninde, en af de mest populaere guder i hindutroen. Festen var flyttet fra gaden ind i forsamlinghuset, saa jeg fortsatte ned til det lokale tempel. for at se om de evt ogsaa fejrede i dag.


Ved templet var der helt stille. Ikke saa meget som en lille bitte klokke kunne man hoere ringe, saa jeg gaar ud fra de fejrede i gaar. Jeg maa lige huske det til naeste aar, for optoget ser altsaa festligt ud.

3 kommentarer:

Irene sagde ...

KÆFT hvor skal der snart udforskes nyt kvarter med kamera omme i London! HEP!

Tina - omme i London sagde ...

Jeg GLAEDER mig. :)

Anonym sagde ...

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don't know who you are but certainly you're going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!
Here is my web blog :: explained here