13 februar 2012

Pandekager

Jeg ville lige hurtigt knalde nogle pandekager paa bordet i morges, saa jeg piskede rask et par aeg, haeldte noget maelk i skaalen, lidt salt og saa selvfoelgelig mel.


Nu har jeg aldrig haft saerlig meget forstand paa mel, men da jeg fik haeldt det her i skaalen lurede jeg lige en ekstra gang - det var Granary mel (en form for fuldkorns) jeg havde koebt. Kan man lave pandekager med fuldkornsmel spoerger man saa sig selv?


Det kan man godt, men det ville nok have vaeret rart nok om det liiige havde faaet lov at traekke lidt, inden det kom paa panden, for kernerne var ikke just bloede! Jeg tror jeg laver broed af resten af det mel, for Granary broed smager bare fortraeffeligt!

3 kommentarer:

AagePK sagde ...

How to make Granary-bread: first you catch a Granny.....
Det er, næsten, som vi laver børne-kødpølse, ikk'?
Min mormor kom altid et glas rom i dejen for at tage det fede; jeg er for nyligt begyndt at eksperimentere med urt: den væske, man på bryggeriet koger af malten, og inden man tilsætter humle; det giver også god smag til brød.
En bekendt laver is med øl, og nu skal jeg eksperimentere med at koge urten ind til en malt-sirup, til at toppe isen med.

Marianne sagde ...

Granary-bread: brød af ubleget mel med ristede kerner - står der i engelsk-dansk ordbogen :)
Den ser da ellers god ud den pandekage, men kan godt forstå at kernerne må have gjort, at det blev til en noget alternativ pandekage... ;)

Tina - omme i London sagde ...

Aage - ja, vi koeber Grannies paa pose! :) At slaa rommen i dejen? Det har jeg aldrig hoert om foer, men maltsirup, det lyder laekkert.

Marianne - det lyder som en helt god forklaring. Pandekagerne var liiiige alternative nok. De smagte fint, det var bare kernerne der var en kende for haarde!