12 februar 2012

Groent gulvtaeppe eller ej

Vi var en tur i en taeppeforretning i gaar, for at faa bestilt tid til at faa maalt op til gulvbelaegningen paa foerste sal. Der er saadan ca. en million forskellige typer taeppe at vaelge imellem og vi kunne da bruge hele dagen saadan et sted, men det er nu mest af nysgerrighed at vi kigger os omkring, for vi ved udemaerket godt hvad vi leder efter.


Denne gang var der dog noget der fangede mit oeje, nemlig et "groent" gulvtaeppe fra et amerikansk firma "Mohawk". Helst koeber vi engelsk (laes: lokalt), da jeg simpelthen ikke fatter hvorfor i alverden alting skal sendes verden rundt, naar man udemaerket kan producere produkterne her i landet. 

Det amerikanske taeppe synes jeg nu er ganske velkommen paa disse kanter, i hvert fald konceptet. Taeppet er lavet af genbrugsflasker, altsaa plastik! Det er sgi da hamrendes smart, men jeg maa indroemme at for det foerste vil jeg ikke give £52 per m2 (paa tilbud!) for det og for det andet kan jeg ikke gaa paa syntetisk taeppe uden at faa stoed, ergo ikke noget "groent" taeppe til mig!


Mohawk laver tilsyneladende eksperimentale taepper, for paa den anden side af standen var der taeppe lavet af majs. Jeg kender godt de forskellige eksperimenter fra strikkegarn, saa hvorfor ikke ogsaa taeppe. Majstaeppet er vildt bloedt og laekkert at roere ved og saa er det fremstillet uden brugen af raaolie. Jeg tror der bliver mere og mere af den slags med aarene.

Vi holder os til ulden, som jeg egentlig gad vide om overhovedet er lige saa uforurenende som jeg gaar og droemmer om det er?

4 kommentarer:

Irene sagde ...

Der er noget med noget "methane gasses" der vist ikke er hammer gode for det der "atmosphere" (og det på mere end een måde). Den slags leverer de der får når de laver det der uld ... ;-)

AagePK sagde ...

Øhjch, der skrev du også UDE-mærket, det skulle da nødigt danne skole...
På Marstal rådhus fik de også stød, da de for mange år siden fik væg-til-væg-tæpper: så må de lære at løfte fødderne og ikke bare slæbe dem, sagde kæmneren med slet skjult ironi. For øvrigt : uld er endnu grønnere, og bambus mest, og det er utroligt, så bløde fibre, man kan lave af det: mine sommersokker er lavet af det! Samtidigt kan bambus også bruges til behagelige gulvplanker OG ditto toilettesæder.
Da får spiser urter og ikke bider grene af som geder, ikke dødbider græsset, trædder overfladen fast, så ikke vind og vejr eroderer så voldsomt, både uld, skind og kød udnyttes, ja, så er for bedre for naturen end køer og geder.

AagePK sagde ...

FÅR, for pokker!

Tina - omme i London sagde ...

Irene - LOL, den slags gasses er vi ganske leveringsdygtige i selv. :)

Aage - jeg skriver "udemaerket", for saadan siger jeg det. Det andet er noget Kjoewenhavneri! :)
Jeg er vild med bambusgarn, det er bare saa bloedt og laekkert, men uld er altsaa det aller fedeste, for det har lidt mere struktur. Jeg ved godt geder er destruktive, men de er sgi da charmerende. :)