08 maj 2011

Her dufter af forsommer

Vi vaagnede til duften af regn. Her har vaeret meget toert, rigtig laenge og havde haabet paa en ordentlig skylle, men ifoelge nyhederne var det slet ikke i naerheden af nok der faldt. Der loves mere i nat, saa mon ikke vi opnaar en eller anden balance? 



Duften af nyfalden regn paa foraarsgroenne traeer og buske er altsaa noget helt specielt og som sagt er regnen haardt tiltraengt. Sydoest England er naturligt meget mere toer end andre steder i landet og er voldsomt overbefolket, hvilket giver vandmangel i middelsvaer grad. Man burde laegge et vandroer fra de vaadere omraader til sydoest. Det kan lade sig goere med gas og olie fra Langtbortistan, saa maa ogsaa kunne lade sig goere inden for et forholdsvis lille lands graenser med vand!

Palmen er pludselig paa vej i blomst. Jeg gad vide om den simpelthen tror den er landet i sydens sol, for den er simpelthen vokset helt vildt i aar og nu blomsten! Jeg tog et knaldgodt billede af den sidste gang den var i blomst. Det var for en 5-6 aar siden og saa har vi vidst ikke set noget til blomster siden. Den har en meget staerk, soed duft, som dog ikke varer saerligt laenge, da blomsterne kun staar i kort tid.

Der landede en brumbasse paa vores havebord i dag, som min elskede mente jeg hellere maatte fotografere, i tilfaelde af det var endnu en af de meget sjaeldne. Det var det ikke, men den opfoerte sig altsaa maerkeligt; den satte sig lige ned paa rumpen og saa gnubbede den alt det blomsterstoev den moejsommelig havde faaet klistret paa sine ben, af paa dugen og floej igen. Jeg gad vide hvad der var galt med det gule stads?
Vores "Californian lilac" staar i fuldt flor og duften af forsommer er komplet. Det er helt fantastisk for noget vejr vi har haft i over en maaned, med bare et par dage med kulde og saa en enkelt dag med regn, som aldrig rigtig blev til noget, ud over et par tordenskrald. Vejret er maerkeligt - men ogsaa lidt fedt!

4 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Sikke en fantastisk syren der nederst i haven, Tina :-)

Vejret er skønt og her klager vi heller ikke det mindste. Varmen er velkommen :-)

God søndag til jer!

Lone sagde ...

næste gang du kommer så tager du lige den syren med i tasken - jeg ved lige hvor den skal stå (Oluf)

Regitze sagde ...

jeg elsker at gå tur med dig, Tina. også i haven:) sjov humlebi, den. jeg har heller aldrig hørt om kræsne bier.

Tina - omme i London sagde ...

Liselotte - den er simpelthen saa smuk og saa dufter den himmelsk. Det er helt sikkert at hvis ikke der er en i min nye have, saa kommer der en, ja altsaa, naar jeg lige faar mit hus solgt og et nyt koebt...

Lone - :) Jeg skal se hvad jeg kan goere...

Regitze - du skal vaere saa velkommen, ogsaa i haven og tag endelig din elskede med. :)