19 maj 2011

Rod i Westminster

Jeg kan altsaa ikke tage til Westminster uden at tage turistkasketten paa, i hvert fald saadan i overfoert betydning, for lige praecis en kasket tror jeg faktisk ikke jeg ejer; det er der til gengaeld mange turister der goer...

Jeg skulle til konference i the QE11 Conference Centre i eftermiddags og efter som centeret ligger lige over for Westminster Abbey og nabo til the Houses of Parliament er der rig mulighed for en rigtig turisttur. Saadan en tur lader jeg ikke gaa min naese forbi!

Jeg fik rimelig tidligt fri og skulle egentlig skynde mig hjem, men jeg kunne godt lige snuppe et par oejeblikke til at staa og nyde udsigten. Parliament Square ser skraekkeligt ud, ved foerste oejekast, men jeg kan lide den paa den maade. Alle teltene og diverse skilte er protester og hvis ikke der er plads til at protestere foran parliamentsbygningen, hvor i alverden skulle man saa goere det?

Som turist kan man nemt forestille sig at man skal vaere svineheldig for at faa taget saadan nogle postkortlignende billeder med alt det der er London paa et billede. Da jeg tog dette billede havde jeg slet ikke lagt maerket til at der stod tre roede busser og tre sorte taxaer lige midt i billedet. Det var saadan set Big Ben jeg var interesseret i.

De roder lidt i Westminster i tiden. Det er ikke kun paa gaden det er galt, jeg synes faktisk ogsaa der er en del rod saadan rent politisk. Alle har vel efterhaanden hoert historien om Dominique Strauss-Kahn, som er anklaget for voldtaegt; well, vores justitsminister, Ken Clarke, fik sig rodet ud i noget rod i et interview i gaar, vor han diskuterede hvor vidt der findes forskellige stader af voldtaegt, altsaa om en voldtaegt er vaerre end en anden. Det er der godt nok gaaet meget spalteplads med - og det skulle der ogsaa vaerre. Jeg tror ikke der findes en kvinde der kunne komme i tanker om et tilfaelde hvor voldtaegt ikke er helt og aldeles afskyeligt!Justitsministeren skal nok faa sig rodet ud af den skandale, for han har ikke lavet andet i snart 40 aar end at rode sig ud i problematiske situationer. Han er faktisk dygtig (he he, til trods for han er kongservativ!), bare ikke saa dygtig til at taenke sig om inden han udtaler sig!

4 kommentarer:

Donald sagde ...

Det billede af teltene på Westminster Square ser egentlig meget pænt ud :)

Rodet med Strauss-Kahn er vanvittig interessant synes jeg. Hvad er der egentlig foregået? Ud fra anklagerne har der været vold, låst dør, jeg fandt aldrig ud af om han rent faktisk var gået videre, men det er egentlig ligegyldigt, for beviserne fortæller om en menneske-holdning hvor manden ser manderollen som noget, der må være voldelig.

Jeg foretrækker at kvinderne tager (bare lidt) initiativ - men det er der nogen, der simpelthen ikke kan. Det er så en helt anden diskussion.

Er det virkelig sådan at Franskmændene forsvarer DSK, - jeg tror det ikke, jeg så en "voxpop" hvor franskmanden sagde: "Det er helt umuligt at have en mand med det rygte på en toppost." - Men det var vel heller ikke en franskmand som havde stemt på Sarkoszy :)

Lene sagde ...

Og du er god til at stoppe op, tage billeder og så få formidlet tanker og viden ud til os, tak Tina :-)
Og bøvhoveder er der nok af, som ikke tænker før de taler, vi har Lars von Trier!

Sylvia sagde ...

Takk for deilige bilder av London, Tina!

Tina - omme i London sagde ...

Donald - jeg har slet ikke haft tid til at foelge videre med i Strauss-Kahn sagaen, men jeg haaber godt nok de finder sandheden!

Lene - selv tak og mht Lars von Trier, saa ved du nok der ikke er langt fra geni til idiot!

Sylvia - velbekomme. :)