18 september 2010

Efteraarets farver

En lille havevandring, eller hvad man nu kan kalde det, naar man bare har en city garden, sent paa eftermiddagen boed paa en lille forsmag paa efteraarets smukke farver.

Som tidligere naevnt er i aar et rigtig godt baer-aar. De her har jeg ingen planer om at skulle smage, for jeg kan forestille mig de er pivendes giftige!

Loevet paa denne fine vin staar allerede i efteraarsdragten, men den vin er altsaa ogsaa lidt af en paafugl, som den elsker at vise sit loev frem!

Selv de groenne farver i haven synes groennere i efteraarslyset.
Vi plejer at have vores sommerferie i August, men i aar er den flyttet til paa torsdag, for nu at vaere helt praecis. Jeg haaber det fine vejr holder indtil da, det ville foeles saa rigtigt. :)

4 kommentarer:

AagePK sagde ...

Alle taks'ens dele er møjgiftige: 50 gram blade kan slå en hest ihjel! Bortset fra det røde i bærret. Men fortæl det ikke til nogen, jeg ville ikke eksperimentere. Man kunne jo risikere at sluge en kerne, og det er ikke så smart.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - jeg taenkte det nok, men flot, det er den dal taksen!

AagePK sagde ...

Både træet og dets ved er meget smukt. Jeg har brugt det til knivskæfte.
Træet var meget eftertragtet til buetræ, især waliserne var berømte for deres buer; derfor var træet udryddet i store dele af Europa, da det vokser meget langsomt. I Tyskland er det fredet i dag, og på Henrik den 8.s tid skulle fremmede skibe betale told i form af takstræ, der skulle bruges i hæren. Ifølge tysk wikipedia.

Tina - omme i London sagde ...

Det er det jeg siger - det er ikke uden grund man siger "Kloge Aage". :)