11 september 2010

At vaccinere eller ej?

Min elskede havde skaffet en aftale i laegehuset i dag, saa vi kunne faa foretaget vores vaccinationer, inden vores forestaaende tur til Cuba... (uhhh... proev lige og spoerg om vi glaeder os?) Vi fik hele baduljen for nogle aar siden, da vi ogsaa var paa en lidt mere eksotisk tur end vores saedvanlige Danmarksture. Af samme aarsag skulle der kun et enkelt lille stik til i dag.
Vores doktors ventevaerelse er ikke noget at raabe hurra for og de andre lokaler er saamaend heller ikke mere end man kunne forvente af en inner city praksis, men vi er faktisk helt tilfredse med det lille lokale laegehus. Paa vaeggen er der et ocean af plakater og pjecer (stavning?) om saa at sige alt hvad man kunne komme til at fejle. I UK har man en pjece for alt. Jeg laeste Duncan Bannatynes autobiografi og han har bygget et kaempe firma op ved at goere alt som er beskrevet i de officielle pjecer om dette og hint. Det er sgi da imponerende!

Jeg er vandt til alle plakaterne og pjecerne, men en enkelt plakat fangede dog min opmaerksomhed - nemlig denne her, som handler om hvad man kan goere hvis man er afhaengig af kokain eller andre stoffer. Det er simpelthen uhyggeligt hvor mange mennesker der er afhaengige af det skidt! Kokain er nu saa almindeligt og billigt at alle og enhver kan faa fat i det og har raad til at koebe det! Plakaten er fra en organisation ved navnet "Cocaine Anonymous UK", som er den kokainafhaengiges svar paa Alcoholics Anonymous. Jeg kan bare ikke holde ud at taenke paa alle de naive stakler der faar sig rodet ud i saadan noget skidt!

Der er mange der vaelger ikke hverken at faa deres boern vaccineret mod boernesygdommene eller selv at blive vaccineret inden de rejser ud i verden, men vi tager det hele med og soerger for at faa de boosterindsproejtninger der faar vaccinen til at vare laengere. I en stor, rodet og beskidt by som London kan man aldrig vide hvad man kan komme i beroering med.
Som sagt kunne vi noejes med et enkelt stik, nemlig en tyfusvaccine. Jeg laeste lidt om vaccinen i aftes, da jeg synes jeg burde vide hvad det var jeg skulle have stukket i min arm og jeg maa indroemme jeg blev noget overrasket! Jeg anede simpelthen ikke at tyfus var en form for salmonellaforgiftning. Man bliver klog af at rejse!

4 kommentarer:

AagePK sagde ...

Tjah, du kan jo spørge min datter om tyfus, salmonella og hvordan man har det med det. Som jeg har forstået det, er salmonella-infektion i tarmene første stadie, og der har man det rigtigt skidt. Når så de små bæster passerer tarmvæggen og går over i blodet, får man den blodforgiftning, der hedder tyfus. Og så har man det overordentligt skidt. Sidst vi var i Bolivia, fik vi alle det første, men hun gik skridtet videre og blev så behandlet på Hvidovres Isolations-afdeling.
Nu har hun så lige rejst rundt i Mexico, Belize og Guatemala og føler sig vaccineret og totalt udødelig mht tyfus. Vi tager også alle vacciner, der anbefales; men ikke mod svineinfluenza, der har vi, der er født i forrige årtusinde jo nok fået vor resistens.
Mht cocaine: ja, i den rene form er cocain noget skidt: men jeg ville ikke undvære cocain-planten for noget i verden, den er simpelthen uundværlig for at overleve i Andesbjergene, rig på proteiner, mineraler og vitaminer, og i denne naturlige sammenhæng hjælper det meget, meget lille indhold af cocain blodet med tat optage ilt og udskille C=2, så man kan klare sig i høje bjerge med ringe iltindhold i luften. Vi har altid et lager af coca-te på os, det er det eneste, der effektivt hjælper mod højdesyge.
Der skal 8 kg blade til 1 gram cocain. Der er 1 1/2 gram blade i en tepose. En Andes-bonde skal have ca 25-50 gram blade om dagen for at kunne arbejde i den tynde luft.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - PUHA for en gyser med din datter! Jeg taenkte slet ikke paa de der vacciner der dukker op engang imellem mod alskens dyreinfluenzaer, for dem bliver jeg slet ikke tilbudt. Jeg gad vide om ens immumforsvar i al almindelighed bliver bedre naar man er vaccineret mod dette og hint?
Mht cocabladene, saa bliver de foerst et problem naar de naar til USA og Europa, tilsyneladende!

AagePK sagde ...

Det var ikke de lokale i Sydamerika, der fandt på at rendyrke cocain, heroin, og alt det andet, vi i Europa har været så dygtige til at hitte ud af.
Men de lider under det enorme svineri og miljøbelastningen, når nogle af de lokale må gå over til at dyrke coca-planter til cocain-eksporten, fordi alle andre muligheder er taget fra dem. Hvis de fik lov til at eksportere deres Mate de Coca, Trimate osv i teposer til os andre, der kan drikke en kop te ved hjerteklapren, højdesyge og andet, ville der ikke være noget tilbage til at lave cocain af.

Dorthe sagde ...

Kan godt forestille mig at kokain er blevet et større problem.
I samme genre blev jeg noget overrasket, da vi for et par år siden besøgte Camden Marked og de der helt åbent solgte euforiserende svampe. Sådan var det ikke, da jeg i begyndelsen af 90'erne boede i London.