20 februar 2010

En lille havevandring

I morges skulle jeg lige ud og have haengt lidt op til fuglene, saa jeg ifoerte mig mine gummiroejsere og tog spanden med fedtboldene i haanden dristede mig ud i haven.

Haven er vestvendt, saa solen havde ikke naaet alle urtepotterne og hele haven endnu, saa der laa is paa vandet der aabenbart stod i en af potterne. Det maa vaere fra den anden aften, hvor jeg var paa nippet til at drukne paa hjemturen!

Jordbaerbladene var saa fine og frosne, de lignede noget fremstillet, ligesom noget fra en reklame og ikke bare nogle visne blade i min have. Jeg elsker naar frosten pynter paa loevet paa den maade.

Et lille stykke nede af havegangen fik jeg oeje paa denne lille dobbelte vintergaek. I aar er foerste aar i de snart otte aar vi har boet her, hvor jeg rent faktisk har nogenlunde styr paa hvor vintergaekkerne staar! Denne her lille farisaer husker jeg ogsaa fra sidste aar.Nede bagerst i haven staar dem jeg kalder "aegte vintergaekker" de helt enkelte, helt uden dikkedarer, dem som jeg husker fra da jeg var barn og skrev gaekkebreve til mine bedsteforaeldre. De er nogen af de koenneste blomster vi har i haven, synes jeg.


Jeg troede der var floejet et stykke plastik ind i haven, da jeg kiggede til den anden siden, men min sandten on ikke det var en enkelt lille udsprunget krokus! Det er den foerste af slagsen jeg har set i aar og den er sent paa den, men det bliver den da ikke grimmere af.
Lige nu sner det rundt omkring i London. Det er ikke begyndt her endnu, men jeg kan se paa himlen at chancerne er rimelig hoeje. Kong Vinter og Frk Foraar er gaaet igang med aarets kamp. Vi faar se hvor laenge den gamle konge holder ud. Jeg tror snart Frk Foraar faar overtaget!

8 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Ja, misundelse er en grim ting, men lidt ...ligger der nu og lurer. Jeg kan også allerbedst li' de helt enkle vintergækker!

Vibeke sagde ...

Jeg håber sørme du har ret, med at frk forår vinder kampen, for efter et kik i din have, så vil jeg altså også snart have noget smukt at se på i min have, her er bare sne i enorme mængder.
Knus
Vibeke

Nina sagde ...

Hvis nu frk. forår skulle opgive kampen ovre hos jer, kunne du så ikke sende hende herover? Vi længes efter hende :o)

Donald sagde ...

Jeg skal have vintergækker! Jeg må finde ud af hvordan jeg kan lave nogle bede med vintergækker, tulipaner og påskeliljer (de står lidt tilfældigt nu, men de er så nemme at få til at gro!)

FUUR. sagde ...

Vil du ikke invitere frøken forår med til Danmark.
Du putter hende i kufferten,
slipper hende ud ,når du fylder din kuffert med sne, fra vores have, ved jeres hjemrejse.
Ang krokus, så plejer de at komme efter vintergækker, jeg synes endda, de er tidligt på færde hos jer.

Eva sagde ...

Hvor dejlige billeder. Nu tror vi på, at det kommer, SNART.

Unknown sagde ...

Du må gerne tage frøken forår med til Dk. og kong vinter må du gerne beholde,i nat har der været -8 grader og lige nu sne det,nød synet af vintergækker på dine billeder.
Kan du have en god søndag

Tina - omme i London sagde ...

Lavendel - misundelse kan vidst komme over enhver til tider. Jeg tror paa jeres foraar ligger lige om hjoernet. :)

Vibeke - sne er noget af det smukkeste jeg ved, men blomsterne er nu ogsaa dejlige at se paa. Vent bare, I faar en eksplosion af farver i aar.

Nina - LOL, jeg skal se hvad jeg kan goere.

Donald - vintergaekker er ikke saa udbredte her, men jeg har foreloebigt sat dem i tre haver, hvor jeg har boet. De er saa koenne. Ud og koeb nogle loeg, saa snart som muligt - eller snup nogen hos naboen... :)

Moar - for en sikkerheds skyld sender jeg hende foerst naar vi er paa vej hjem igen. :) Vores vintergaekker kommer altid meget sent. De staar ogsaa i skyggen.

Eva - ja, mon ikke?

Conny - og jeg kan se paa Facebook at det sner paa Fur endnu!