28 april 2008

Paa soendagstur

Loerdag havde vi det fineste vejr taenkeligt, men det var foerst i gaar, soendag, vi havde tid til at tage en tur ud i det blaa. Egentlig havde vi en del vi skulle naa, men det kunne godt goeres omkring en dejlig soendagskoeretur!

Vi krydsede over SydLondon, med destination Richmond Park. Vi har snakket om at koere en tur i Richmond Park i aarevis, men af uvisse aarsager blev det aldrig til noget, foer vi pludselig slog til i gaar. Parken er helt unik og meget meget smuk. Det er den stoerste park i London og er hjem til mange forskellige dyrearter, den mest synlige af slagsen vaerende raadyr og ehmmm... mon ikke de hedder daadyr (den anden slags raadyr!). Der er hundredevis af dyr og de er saa tamme at de bare lever med at folk koerer, cykler, gaar og rider i parken.


Kastanjen stod med store flotte lys og mellem bygerne skinnede solen smukt, men den sommerlige varme fra i loerdags var vaek som dug for solen. Ikke at det var koldt, men det var ikke 20 grader! Vi havde ikke rigtig tid til at gaa en tur, men koerte hele parken rundt og stoppede ogsaa og fik en kop kaffe og et stykke gulerodskage.

Der er en fartbegraensning paa 20 mph gennem parken, saa man skal have god tid, men det er ogsaa svaert at skynde sig saadan et sted. Paa et tidspunkt stoppede "trafikken" (eller hvad nu man kalder 10 biler i raekke), da ca. 200 dyr stroemmede over vejen. Det var et syn for guder og jeg knipsede loes, saa godt som jeg kunne fra bilen.

Vi blev ret hurtigt enige om at vi hurtigst muligt maatte finde en dag, hvor vi skulle have traveskoeene paa, saa vi kunne faa en god lang gaatur (MED fotografiapparat, naturligvis) stablet paa benene. Der er steder hvor man kan gaa til lunch eller faa en kop kaffe, eller hvis man gider slaebe, saa kan man altid tage en madpakke med.

Det var helt vemodigt at koere hjem igen, men vi vender snart tilbage igen. Der er ikke saa langt som det umiddelbart ser ud - og vi har jo tid nok!


Hjemme ventede mit seneste fund fra vores supermarked, nemlig en rigtig laekker groentsagsblanding til stir fry (ehmmm... wok mad! Hvad hulen kalder man det paa dansk? "Roerestegning?"). En god middag i familiens skoed paa en soendag aften er for mig en perfekt afslutning paa weekenden. Man snakker saa godt over en middag og et glas roedvin - isaer naar man har en flok skoenne unge mennesker at snakke med. Vi er utroligt heldige med vores boern. Vi sad ved spisebordet og snakkede til klokken blev 23.00!

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Saadan nogle flotte billeder, herligt med de mange skorstene p.g.a. en kamin i hvert værelse, hvor var det henne?
Er der mange af den slags huse omkring London eller falder tallet (ligesom her i Vejby, der er mange huse med stråtag, men de bliver dog færre og færre.)

Lizelotte sagde ...

Stir fry hedder vist at "lynstege" på dansk. Hehehe ... sjovt at man glemmer den slags, men det GØR man ... :-)

Anonym sagde ...

SUK! Smukke hjerte, tak for turen!

Og Donald, så vil jeg lige fortælle dig at mit miniature hus i to plan på 32m2 i grundplan, det har ikke mindre end 4 skorstensrør, netop fordi der er kamin i alle værelser. Nuvel, vi har nu nedlagt de to på første sal, men skorstensrørerne, de står her stadig omend de er knapt så fotogene, som dem Tina har afbilledet her! ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Donald - huset med de flotte skorstene ligger over for Clapham Common undergrundstation. Antallet af "Tudor" huse i London er faldende, men vi har MANGE skorstene endnu - og dem mister vi ikke i de naeste par aar, for husene i London er generelt meget gamle.
Lizelotte - det er vidst ikke noget jeg har glemt, bare aldrig laert, da wokken har holdt sit indtog i DK siden jeg udvandrede, men tak - nu ved jeg det. :)
Irene - selv tak, og jeres skorstene er da flotte og helt aerligt ville det se lidt spoejst ud om I havde saadan nogle fancy nogen!