19 maj 2011

Det regner altid i London...

Naar folk i DK hoerer jeg bor i London er deres reaktion tit "aah, det regner altid i London". Jeg har ofte taenkt over om det monstro regner mere i London end i f.eks. Koebenhavn, for det kan jeg simpelthen ikke forestille mig, for vi har saa lidt "vejr" her i byen. 

Grunden til jeg kom i tanker om problematikken var at da jeg skulle gaa fra arbejde var det begyndt at regne. Jeg troede ikke jeg havde en paraply, men fandt en lille bitte temmelig sammenklappelig en i min skrivebordsskuffe og traskede mon stationen. Det pjaskede bare ned med regn og der gik jeg og spekulerede over det med regnen. I aar har det vaeret specielt toert og vi har ikke set en ordentlig regnbyge i ugevis, men jeg var stadig ikke helt sikker paa hvordan det rent faktisk ser ud med statistikkerne.


Heldigvis er jeg ret gode venner med Google, saa det tog ikke laenge at finde ud af hvordan det haenger sammen og nu har jeg mit argument klart til naeste gang jeg hoerer den saedvanlige...


Koebenhavn faar i et gennemsnitsaar 613 mm nedboer mod Danmarks gennemsnit paa 712mm om aaret.  London faar i et gennemsnitsaar 583.6mm nedboer, mod hele England, som faar 838mm om aaret. I the Lake District alene falder der omkring 2,000mm om aaret...



Nu er jeg klar til at tage Danmark med storm igen, for der staar nemlig DK i kalenderen igen i denne weekend, hvor der er konfirmation i Kjoewenhavnstrup, ja altsaa det nordligste Kjoewenhavn - bedre kendt som NordSjaelland. Vi maa haabe regnen holder ophoer mens vi er der...

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/regionaludsigten/kbhnsj.htm

Det bliver vist ok..det vejr i nordsjælland.

God fornøjelse :D

Og jeg har aldrig oplevet regn i London ( og har vist snart været der 5-6 gange) den ene sommer var det såååå varmt at selv teenageren kom i et par sandaler (det år der var terrorbomberne)

Lone sagde ...

For det første har jeg bestilt godt vejr til weekenden .... Jeg mente heller ikke at det regnede mere i London end i Danmark, men jeg tror der er flere af de dage hvor det ser ud som om det regner indefra - altså de dage hvor man, hvis man er ude, ved at det næsten ikke regner, men hvor man er inde ser man grå skyer og tror det regner.

Sylvia sagde ...

Det regnet her i går også, altså i Norge!!! Jeg rakk inn døren på jobb, før det styrtet ned.Innen gikk jeg med små vanndråper i håret, men det må vi nordboere tåle!
Men nå er jeg lei regn og utrygt vær, så nå må solen snart skinne igjen. Og spessiellt når du skal ta turen til Danmark. Godt tur, godt vær!

FUUR. sagde ...

Jeg har ikke oplevet meget regn i London; men sne i store mængder.
Det lægger man nok mest mærke til,
sneen bliver ligesom ikke fjernet.
Sneen er heldigvis et vinterfænomen.
Solen er bestilt til jeres "Kjøvenhavnertur".
Vi sees.

Donald sagde ...

Det bliver det skønneste weekend vejr, for nu at citere Meteorologerne.

Jeg har været i Bergen et par sommerdage, og dér regner det 360 dage om året, men det er til at holde ud, for "det regner" betyder ikke heldagsregn, men at der falder 2-3 byger i løbet af de lyse timer, når skyer ruller ind fra Atlanten.

Regn er en velsignelse, hvis den ikke er for voldsom og hvis menneskene ikke har ødelagt vandløbenes evne til at opsuge vandmængderne :)

Men jeg vil godt nok ikke planlægge en tur til Lake District lige med det samme! (.-)

Skønne billeder forresten. Det er meget vanskeligere at tage interessante regnvejrsbilleder end det er at tage solskins-billeder.

Eva sagde ...

Hi, hi, nu har du da argumenterne i orden:)

God tur til et solskinsramt Danmark.

Dorthe sagde ...

Det år jeg boede i London tænkte jeg faktisk tit over, at der da ikke regnede mere end i Danmark/Aalborg. For jeg synes nemlig, at der regner meget i Danmark også. Og ikke bare en dag af gangen, men i dagevis, når det først går i gang.
Men England som hele får jo så mere regn end DK - men mon man lægger mere mærke til regnen, når man er ude (læs på ferie i fx London) end når man går hjemme i dagligdagen.