14 august 2010

Mit retro toilet

Engelske huse er som tiest i to etager og sovevaerelserne og badevaerelset finder man paa foerste etage, mens stuerne og koekkenet hoerer hjemme i stueetagen. Husene er typisk meget smaa, men man kan vaere saa heldig at der er sneget et gaestetoilet ind paa stueetagen.
Vi er saa heldige at have lige praecis det. Det er godt nok noget retro med 60-er gul vask og toilet, men det fungerer upaaklageligt og er aah saa praktisk. Da vi koebte huset var det i den grad retro, men en hel af det har maattet moderniseres, paa grund af slitage eller fordi det var saa upraktisk.

Lige for tiden gennemgaar hele overetagen en stoerre omgang, som hovedsageligt gaar ud paa at finde ind under det nederste lag tapet. Faktisk har vi bare fundet to lag indtil videre og det ser ud til det typisk er hvad vi vil finde. Savsmuldstapeten er naesten udryddet og de fantastiske taepper er en saga blot.

Gaestetoilettet forbliver dog retro saa laenge jeg har noget med det at goere, for hvis jeg skifter det gule look ud, saa matcher den fantastiske saebeholder jo ikke laengere! Magnetdippedutten er stadig den originale og jeg vaerner om den, som var den lavet af guld! Det er sgi da den smarteste saebeanretning der nogensinde er opfundet og jeg oensker mig ikke en ny af nogen slags, for jeg kan saa godt lide den jeg har. Jeg taenker paa alle mine fire soede bedsteforaeldre hver gang jeg bruger den, for lige praecis det gule look husker jeg fra det ene hold bedsteforaeldre. I dag koebte jeg et nyt stykke saebe til dimsen; i den helt rigtige stoerrelse og med den helt rigtige duft. Duften af saebeholder!

9 kommentarer:

Eva sagde ...

Jeg elsker, at hænge et nyt stykke sæbe op. Desværre er det jo ikke nyt så længe, men glæden er lige stor hver gang.
Fint toilet!

Anonym sagde ...

Gem endelige på dit retro toilet, det er så smukt :-)

AagePK sagde ...

Skulle nogen, hvad guderne må forbyde, komme til at bort-gøre metaldimsen, så har jeg set nogen bruge en ølkapsel med held. Bare sådan et lille praktisk råd at have i baghånden.
Det er da også den eneste farve, der duer i det lækre maritime mahogni-look!

KirstenK sagde ...

Sådan en sæbeholder har jeg også haft, bare var min grøn...desværre gik den i stykker og det har ikke været muligt at finde en erstatning der kunne bare halvvejs matche den gamle... behøver jeg at skrive at mit toilet er grøn = retrogrøn...

Donald sagde ...

Åh hvor er det smukt - gid det så sådan ud her.

Jens sagde ...

Måske retro, men jeg synes dit badeværelse er rigtig flot og lækkert!

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Jeg synes at det er et fint gæstetoilet du har - jeg har et grønt retro-badeværelse - og jeg ææælsker det, det var ganske nyt og smart da vi købte huset, og jeg vil ikke undvære mit grønne badekar for alverdens guldbrusere. Vi bor blandt mange stort set ens parcelhuse, og jeg kan forestille mig at vi nok snart er de eneste der har det originale badeværelse, men det fejler ikke noget - og vi passer på det så det ikke kalker til. :-)

Dorthe sagde ...

Skønt retro toilet I har jer der.

Men jeg fik helt flash back, til jeg selv boede i London i 1992-1993og irriterede mig over, at der aldrig var blandingsbatterier i håndvaskene. Er det stadig sådan, eller er det også 'retro' nu?

Tina - omme i London sagde ...

Eva - tak!

Anne - det bliver heller ikke lavet om!

Aage - jeg kender godt den loesning og den er god, men jeg haaber nu jeg kan beholde metaldimsen. :)

Kirsten - maaske man skulle starte en produktion? ;)

Donald - LOL!

Jens - tak skal du have.

Sussi - min veninde havde en pink suite... :)

Dorthe - hvis man har en ny haandvask er der normalt blandingsbatteri, men vi har ikke paa hverken badevaerelset eller toilettet, for haandvaskene har hul til to vandhaner. Jeg taenker faktisk aldrig over det. :)