03 november 2009

Turen til Paris

03112009091

Jeg luskede hjemmefra 10 minutter foer normal tid, saa jeg var helt sikker paa at naa det tog der skulle forbinde mig med Eurostar til Paris. Det havde regnet natten over og pludselig var alle de toerre blade faldet af traeerne. Joesses, der var mange!

03112009092
Jeg var lige ved at blive nervoes, da jeg kom til togstationen, for det naeste tog var aflyst! Heldigvis havde min paranoia reddet mig og toget kom lige med det vuns og inden laenge var jeg fremme i St Pancras, hvor fra Parisertoget gaar. Det er en fantastisk service, som betyder at man inden for 2 1/2 time kan staa midt i Paris.

03112009094

Vi ankom praecis til tiden og var begge vildt imponerede, da vi begge bruger offentlig transport hver dag og ikke er vandt til saadan en service. Vi ankom til det foerste moede til tiden og det lykkedes os at finde et moedelokale hvor vi havde lidt forberedelsestid til det helt store skrald, som skulle staa klokken 15.00.

03112009095

Uden mad og drikke, dur helten ikke og vi bare begge enige om at til trods for den fine morgenmad vi havde indtaget ombord paa toget, saa traengte vi til noget middagsmad, saa vi havde lidt at staa imod med senere paa dagen. Eftermiddagsmoedet var reserveret som et to-timers moede, men det er aldrig til at vide hvad der kan ske, naar man skal naa meget paa lidt tid!

03112009096
Vi gik paa Boulevard de Capucines og fandt en lille cafe, som saa ganske hyggelig ud og havde plads til et par folk der traengte til en hurtig frokost. Vi have set rigtig sultne ud, for i hvert fald min mad, en “salade Norwegienne” var stor nok til to personer! Jeg fik baade laks, sild, rejer, kartofler og tonsevis af salat efter jeg allerede havde indtaget en portion groentsagssuppe. Min kollega var modig nok til at kaste sig ud i en portion loegsuppe, men jeg maa indroemme jeg ikke stolede nok paa min indvolde til at spise saadan noget lige inden jeg skulle sidde i et moedelokale med fem andre personer i flere timer! ;)

Moedet gik over al forventning og vi var faerdige noget foer vi havde forventet. Vi gik paa Gare de Nord og proevede paa at faa lavet billetterne om, saa vi kunne komme paa et tidligere tog hjem, men det var ikke noget der kunne lade sig goere! "NON" sagde billetfruen og saa maatte vi finde paa noget at lave i de par timer vi havde til gode. Ja, min fantasi fejler ingenting, men jeg synes lige som jeg maatte tage lidt hensyn til min kollega, skoent jeg havde allermest lyst til at sige "vi ses ved toget" og spaene ud i byen.

03112009102

Jeg havde min lille guidebog med i haandtasken og da min kollega foreslog et godt glas roedvin indtaget siddende i en bloed stol faldt valget lynhurtigt paa "Hotel de Crillon"hvor stolene er virkelig bloede og vinen roed. Jeg ville gerne have gaaet derned, men det regnede og min kollega er ikke helt saa glad for at gaa som mig, han er mere af en taxamand. :)

03112009104

Pludselig var det tid at tage hjem, saa vi kastede os endnu engang i en taxa tilbage til Gare du Nord. Jeg havde altsaa helt glemt hvordan trafikken "flyder" i Paris. Jeg fatter ikke de ikke har flere buler end de har!

Til trods for det meget korte og forvirrede besoeg har min kollega allerede bestilt en weekendtur for hele familien om to uger. Han fik guidebogen med hjem, saa de kan begynde at forberede sig. :)

8 kommentarer:

Nille sagde ...

Der er da stil over Jer... direkte til Crillon!!! Sådan ;-)

Parisere kan bare det med at køre bil uden, at det ender i kaos! Der sker stort set aldrig ulykker og alligevel er det totalt anarki!

Skønt, at I nåede lidt pariserstemning også.

Tina - omme i London sagde ...

LOL - han kraevede bloede saeder og god roedvin, saa hvorfor ikke. :)

Anette sagde ...

Fantastisk med sådan en lille smuttur til Paris :)

susling sagde ...

Oh, hvorfor slår man sine folder i CPH Hot City, når man kunne bo et helt andet sted og ovneikøbet tage en lille smuttur til La belle Pari'. Malmø er ikke helt det samme :-/

Conny sagde ...

Ja det var jo ikke mange billeder jeg så af Paris( men det hade du jo heller lovet)
Kan du have en god aften

FruE sagde ...

2½ time til Paris, ohhh jeg er misundelig. Også selv om det er i arbejdsøjemed.

Lene sagde ...

Du min verdenskvinde :-) jeg gad godt sådan et møde i Paris :-)

Tina - omme i London sagde ...

Anette - ja, det er da spoejst og ikke noget vi er vandt til her i landet, da vi ikke har nogen landegraenser. I DK kan man jo bare koere til et andet land. Det eneste man skal bruge er benzin og et pas!

Susling - det er lidt pudsigt for jeg synes Cph er vildt eksotisk og glaeder mig til at gaeste den fede by i et par dage. :)

Conny - der var simpelthen ikke tid og lejlighed til mere end hvad du allerede har set. Det kriblede i mine fingre, det kan du regne med.

Fru E - jeg vil ogsaa snart afsted i ikke forretningsoejemed. Der er bare saa fedt!

Lene - jow jow, lidt verdenskvinde er man vel. :)