14 november 2009

Hvem sagde November er graa?

Det stormer en kuling og regner som en monsoon og vi sidder indendoere og hygger med diverse sysler, ordner lidt vasketoej og diskuterer hvad der skal paa bordet til aften. Gad vide om ikke snart min elskede faar den geniale ide at knappe op for en flaske vin?

P1350494 Indtil i gaar var der rigtig mange blade paa naesten alle traeerne, men jeg maa nok sige at det er der blevet lavet om paa i de sidste 24 timer. Min elskede er meget tilfreds med den staerke vind, for han mente nok nabokonen maatte synes han var en doven skiderik, hvis der laa for mange blade i indkoerslen. Det goer der ikke for de er allesammen blaest vaek! :)

P1350484 Potterne holder stadig paa farverne i haven. Endelig har jeg haft held med en Hortensia. Jeg har aldrig kunnet faa dem til at gro, men denne gang har jeg holdt den i potten og nu gror den paa livet loes. Farverne blegner efterhaanden, men jeg synes den er fin endnu og bladene ser ikke ud til at opgive aevret i de naeste par dage.

P1350497

Da vi flyttede ind her i huset arvede vi en have med en ret flot beplantning. Blandt andet var der nogle loebblomster, som hedder Afrikansk et eller andet. Da min mor saa dem forelskede hun sig fluks og fik et par loeg med hjem. Fire, tror jeg det var. De spredte sig som ukrudt i hendes have og mange har fundet et nyt hjem rundt omkring i diverse venner og families haver. Mine var helt holdt op med at blomstre! Da vi var i DK for nyligt sagde jeg til mor at saa snart vi bliver faerdige med terrassen vil jeg komme og faa en haandfuld loeg med hjem igen, saa jeg kan faa blomster igen. Da vi var ude for at redde parasollen ind i dag (Mary Poppins – eat your heart out!) opdagede jeg pludselig at de loeg jeg havde lagt i en potte pludselig staar med mindst tre blomster! Fedt, saa behoeves jeg ikke paa rov hos mor.

P1350499 Skovjordbaerrene har ogsaa bredt sig helt vildt siden de er kommet i en potte med noget muld, det er faktisk ikke ret lang tid siden jeg plukkede det sidste jordbaer og det kan godt vaere de er smaa, men de er altsaa ogsaa rigtig gode og saa synes jeg bladene udgoer saadan et smukt bunddaekke.
Jeg gaar ud fra vores have traenger til noget goedning, siden al ting saadan kommer sig af at komme i en potte. Det kan selvfoelgelig ogsaa vaere brombaerrankerne og skvalderkaalene der kvaeler det hele, men de er altsaa ikke saa lige til at faa kvalt uden ogsaa at slaa resten af haven ihjel!

P1350496 Noget der ingen problemer har med at gro i haven er buske og traeer. Denne lille haengebirk var maaske en lille meter i diameter da vi flyttede ind og hvis ikke vi havde holdt den nede tror jeg den ville vaere mindst en fem-seks stykker nu. Den elsker bare sit hjoerne og lige saa snart den bliver en lille bitte smule stoerre kommer raedslen bag den til at lade livet, saa birken kan brede sig lidt mere. Skoent der var meget flot i haven da vi flyttede ind var der ogsaa et par uheldige elementer, men de vaerste af dem har vi heldigvis faaet kaal paa.

Hvem sagde November er graa?

4 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Her i vores lille have blomstrer
de afrikanske liljer hele året.
Løgene er spredt til mange haver. Sidst til en flot have i Thy.
Gad vidst, om ikke et par stykker kom til Holland, her i forsommeren.

Marianne sagde ...

En skøn have du har og så fuld af flotte farver......

Tina - omme i London sagde ...

Moar - de er bare saa smukke og jeg elsker at de springer op rundt omkring og giver glaede.

Marianne - tak. :)

Anonym sagde ...

...og jeg mangler stadig forbindelse med min mailadresse, så at hvis og i så fald at du har sendt besked til mig, ja så må du vente lidt endnu. Men det ændrer intet ved, at jeg sagtens kan nå at samle masser af frø :-D

Dine beretninger, Tina, er bare så gode, nærværende, følsomme, og tilmed bredtfavnende. Tak, du!