11 november 2009

Armistice day

Uanset hvad jeg synes om den roede papirblomst, saa var det umuligt at ignorere at i dag var Armistice day.

Armistice day Over alt i byen var der blomsterkranse ved samtlige krigsmonumenter – og i knaphullerne af mange af folkene paa gaden. Jeg havde selvfoelgelig min hvide paa, uanset at min elskede synes den er en tand for provokerende. Jeg kan ikke se hvad problemet er. Saa vidt jeg ved, saa er det netop FREDEN folk kaemper for i krigene!Armistice day - Trafalgar square Jeg skulle et smut til Pall Mall for at spise frokost og da jeg gik over Trafalgar Square var oejnene lige ved at trille ud af hovedet af mig. Vandet i springvandene var roedt af blomster. Det har jeg lige godt aldrig set foer, men saadan skal det aabenbart vaere nu!

11112009209 Paa “den fjerde sokkel” paa Trafalgar Square bliver statuen ofte skiftet og lige i anledningen af i dag er der blevet strammet en statue af Sir Keith Park, som var kendt som “the Defender of London” i anden verdens krig. Sir Keith skal staa paa sokkelen indtil han skal flyttes til Waterloo om kort tid.

11112009213

Trafalgar Square og vejen ned til the Houses of Parliament havde vaeret fyldte kort tid inden jeg ankom, men det lidt kedelige vejr havde vidst vaeret nok til at folk ret hurtigt havde fundet andre steder at gaa hen!11112009215 Det kan vaere de havde taget lejligheden til at gaa paa the National Gallery. Der er altid spaendende at besoege og saa er der en ting jeg synes er saa fedt paa mange engelske museer og gallerier – det er GRATIS at komme ind! Hvis man nu alligevel var kommet til staden og havde aerinde paa Trafalgar Square synes jeg naesten det var synd at springe det flotte galleri over!

11112009216

Jeg havde ikke tid i dag, for min lunch trak ud noget laengere end oprindeligt planlagt, men jeg tog nu lige tiden til at staa og kigge ned over pladsen til Big Ben. Jeg elsker den udsigt og synes stadig, efter alle de aar, at det er ret cool at kunne tjekke tiden paa verdens mest beroemte ur!

2 kommentarer:

Bettina sagde ...

Ja, jeg opdagede der 100 dage på "the fourth plinth" 2 uger for sent. :o( Det gad jeg ellers godt ha' fulgt lidt med i, det var da en meget sjov "happening". Jeg så nogle af billederne fra 11/11 via Stephen Frys Twitter-fotos...han skulle vist tale der.

Tina - omme i London sagde ...

Jeg saa nogle stykker af dem der var paa soklen. Jeg havde selv soegt om at komme derop, men kom desvaerre ikke med. :(
Stephen Fry skulle vidst laese nogle digte op i gaar i forbindelse med dagens begivenheder.