04 maj 2009

En tur til Kina

Vi havde et aerinde i Kina i dag – eller rettere i the Wing Yip Centre i Croydon, men det kunne lige saa godt vaere Kina, for selv taget paa indgangsportalen er importeret fra Kina. En eller anden supersnu businessnisse har bygget dette fantastiske center i Croydon og tjener garanteret tonsevis af penge paa forretningerne derinde. Der er altid travlt, men der er ogsaa rigtig mange gode ting derinde.

P1280162

Vi kommer der af flere aarsager, blandt andet er der et fantastisk supermarket, hvor man kan faa naesten alt, desuden ligger der et skoent bageri og en af vores yndlingsspisesteder “An Nam”, som oven i koebet ogsaa er et billigt spisested. Ikke saa ringe endda. Vi snuppede et lille maaltid derinde i loerdags, da vi var ude paa vores handel sammen med Irene og jeg tror nok hun vil holde med os i at det er baade billigt og godt.

Chinese doctor
Aarsagen til vores visit i dag var en tur til den kinesiske doktor. Siden jeg har opdaget den kinesiske doktor gaar jeg saa at sige aldrig til min egen almindelige doktor. Vi havde bestilt et eftersyn i dag og jeg skal ikke sige andet end jeg blev banket godt igennem. Laegeparret er et kinesisk aegtepar, med et meget ringe kendskab til engelsk, eller rettere – de forstaar det meste, men snakker engelsk som en braekket arm! Heldigvis har de en dejlig assistent, som snakker rigtig godt engelsk, saa hun staar for at faa udreddet de vaerste misforstaaelser. Assistenten laeser til laege i UK og er samtidig ved at blive uddannet til kinesisk doktor. Hun har nogle fantastiske laeremestre og skal nok blive rigtig dygtig.

 

Doctor photoshoot

Vi er altid blevet fantastisk godt modtaget i Wing Yip, men i dag var da helt ud over det usaedvanlige. “You, me picture” sagde fru Doktor og saa blev vi strammet op til fotografering med ikke mindre end tre fotografiapparater. Jeg havde mit med i tasken, saa min elskede blev beordret til at agere skyggefotograf. Det var ikke nok at tage billeder af bare fru Doktor og mig, saa alle kombinationer blev afproevet. Guderne maa vide hvorfor vi skulle fotograferes, men det skulle vi, saa det blev vi. :)

P1280183 

Baade Hr og Fru Doktor syntes jeg saa skraekkelig ud (tak, jeg har et spejl!), saa der blev lagt lidt helsetonic i posen inden vi gik derfra. Tonicen var paa husets regning og det er da ret flot. Der bliver altsaa ikke lagt fingre imellem, naar de kommenterer paa hvordan man ser ud i deres oejne. Ting som: “Last time, you look fine, this time – very bad” og “you pregnant, you look fat” efterfulgt af et ordentligt latterskrald og en finger prikket i vommen, er smaating. Jow jow, de forstaar nok at finde grundlag for endnu et visit og vi vender da ogsaa frygteligt tilbage, for til trods for deres temmelig direkte maner, saa er vi saa glade for at komme der – og skidtet virker!

P1280187

Nu er den foerste kop "te" indtaget og jeg synes allerede jeg bobler af energi. Jeg maa hellere faa lavet lidt saa laenge det varer!

10 kommentarer:

Sister Bonde sagde ...

Det var dog et utroligt flot valg, bare man kunne det samme her, så var jeg den der var smuttet fra de danske læger.

Dejlige billeder.

Irene sagde ...

jeg satser på en konsultation OG et besøg i restauranten næste gang jeg kikker forbi! ;-) Hep!

FUUR sagde ...

Så er vi to!!!!!!

Tina - omme i London sagde ...

Inger - det er desvaerre ikke noget valg. Vi betaler af vores beskattede penge for det, men det er alle pengene vaerd!

Irene og Moar - mind mig lige om det foer I kommer, saa booker jeg en tid. Jeg glaeder mig allerede!

Marianne sagde ...

Tænk da jeg så alle de kinesiske lægeklinikker tænkte jeg - bare jeg havde tid til et besøg. Men i grund og bund handler det jo bare om valg og prioritering og der er dukket en del lign. klinikker op i København. Måske jeg skulle tage mig sammen :-)

Suzy sagde ...

Det er jeg misundelig over... Hun må gerne slå sig ned i DK, når hun er færdig :)

Suzy sagde ...

Orv Marianne... jeg så først din kommentar bagefter og jeg arbejder jo i København... Links, tak :) Be om *s*

Tina - omme i London sagde ...

Begge - pas paa, for de er saelgere til fingerspidserne og selvfoelgelig er alle ikke lige dygtige, men finder I en der virkelig kan sit kram, saa er det om at holde ved dem. De bedste, i min erfaring, er de kinesere der kender baade kinesisk og vestlig medicin. :)

Anette sagde ...

Interessant at læse om dine kinesiske læger :D Jo mere jeg læser om London - jo mere vil jeg gerne på ferie der - bare nogle ganske få dage :D God tirsdag.

Tina - omme i London sagde ...

Kom bare an - her er nok at se. :)