29 december 2008

Den aarlige julelystur

Da vi koerte hjem fra dagens julefrokost skulle vi lige aflevere David i Deptford og da vi alligevel var ude at koere blev vi enige om at fortsaette til the West End for at se julelysene inden de bliver taget ned. Da boernene var smaa fandt vi altid en fredag eller loerdag aften i December, hvor de blev stuvet i bilen og saa koerte vi gaderne tynde og kiggede paa juleudstilling.

Vi startede med at koere en tur op gennem Regent Street, hvor der haenger store stjerneformede lystaepper over hele gaden. Jeg elsker deres enkelthed og at lysene denne gang ikke reklamerer for en eller anden tegneserie!

De havde lidt probelmer med lysene uden for Hamleys, men da vi koerte forbi igen senere havde de faaet de fleste til at skinne.

Oxford Street havde den samme julepynt som sidste aar, men var naesten umulig at fotografere fra bilen, da busserne er alt for hoeje. Desuden var den ene af de kaempestore lysekroner, som haenger midt i gaden slukket, saa ikke saa mange billeder derfra.


Marks and Spencers var roed og festlig i aar. Jeg er ikke sikker paa man rigtig kan se det paa billedet, men under lysene haenger der nogle kaempe papir guirlander (jeg tror ikke de her er "kjoewt nije i e Brugs") som ogsaa er gengangere inden i forretningen. Jeg synes de er lidt fede.

Efter Oxford Street tog vi et smut ned ad Brook Street, forbi Claridge's hotellet, hvor Gordon Ramsay's restaurant huserer. Jeg synes deres julelys er saa fantastisk smukke, men jeg tror ogsaa de bruger en del penge paa det!

Til trods for den ringe billedkvalitet, snupper jeg lige det her billede med. Det er fra New Bond Street, hvor de har den samme generelle ide som i Regent Street, bare de har sloejfer i stedet for stjerner. I hvert fald er de kaempe og flotte.

Vi koerte tilbage ned gennem Regent Street. Jeg ville gerne have vaeret via Carnaby Street, men der kan man ikke koere gennem, saa den haaber jeg at snuppe til fods maaske i morgen aften, med mindre vi kommer i tanker om noget andet vi skal naa.

Turen hjem gik ned omkring Trafalgar Square, hvor det norske juletrae stadig staar med lys og stjerne, mens springvandene plasker som altid. Jeg kunne godt taenke mig at vi skulle ind og danse om juletraeet paa Trafalgar Square paa nytaarsaften, men jeg er ikke helt sikker paa min elskede vil synes det er lige saa god en ide - han er ikke en fan af menneskemylderet. Jeg gad egentlig nok vide om der stadig kommer saa mange mennesker som for en 15-20 aar siden, da jeg gjorde Trafalgar Square usikker paa nytaarsaften?


Vi dryssede ned og krydsede floden og snart var vi hjemme og snart i seng, for mandag morgen var arbejdsmorgen for mit vedkommende.

7 kommentarer:

Sifka sagde ...

Det var da en fantastisk rundtur. Jeg elsker lys i gaderne, og på facaderne. Det er godt nok flot, der i London:)

Tina - omme i London sagde ...

Jeg elsker at tage den rundtur. Jeg skal bare til the West End og se paa julelys hvert aar, ellers er det ikke jul! :)

Lene sagde ...

Tak for rundturen :-) jeg er også vild med lys i mørket :-)

Tina - omme i London sagde ...

Selv tak :)

Conny sagde ...

Det var en super flot tur du har taget os med på.Det kunne jeg godt tænke mig at se en gang.

Bettys blog sagde ...

Når man nu ikke selv kan være der....
Så var det en rigtig hyggelig tur at følge med dig på. Tak for billeder!

Tina - omme i London sagde ...

Selv tak. :)